Tips til deg som liker «Luridiumstyven»

store barn leser

Likte du Luridiumstyven og de andre bøkene om William Wenton av Bobbie Peers? Da kan det hende du vil like disse bøkene også!

 

zombieutbruddet omslagBobbie Peers: Zombieutbruddet og de andre bøkene om Byrået for ikke-hendelser

Byrået for ikke-hendelser sørger for at overnaturlige hendelser kamufleres som noe helt naturlig for at vi ikke skal tro på spøkelser, troll, zombier og andre mystiske vesener. Thelma og Tico er to nye, unge paranormale agenter for byrået, og i det første oppdraget må de stoppe et hissig zombievirus før de selv blir zombier og de halvdøde begynner å vandre rundt i gatene. Neanderland og Den grå gutten er de neste bøkene i denne spennende serien. 

 

 

zombiefeber omslagKristina Ohlsson: Zombiefeber

Det er veldig varmt, det kryr av veps, og veldig mange blir syke med feber og røde øyne. Noen vandrer omkring om natta med blodige, døde dyr i hendene. Noe forferdelig er i ferd med å skje, og Herbert og Sally må finne ut hva det er og hvordan det kan stoppes. Varulvens hemmelighet og Mumiens gåte handler også om Herbert og Sally og merkelige hendelser i Edsala. 

 

vargtimen omslagJack Henseleit: Vampyrkniven

Søsknene Anna og Max er med faren sin i Transilvania, et sted med mørke skoger, bjørner, ulver og kanskje noe enda farligere. De finner en spesiell kniv i et mystisk vertshus, og snart blir skumle eventyr veldig virkelige. Du kan lese videre om Anna og Max i den like skumle boka Trollhjertet. 

 

 

harpa omslagA. Audhild Solberg: Harpa

Høstferien i den lille bygda Elverdal blir slett ikke så kjedelig som Agnes tror. Hun og tre andre ungdommer gjør en fryktelig oppdagelse i skogen. Det foregår noe uhyggelig der, og snart forsvinner en av de unge. Kan det være Harpa som er på ferde, en mystisk, livsfarlig skikkelse de trodde bare var eventyr? Dette er en uhyggelig og uhyre spennende og skremmende fortelling for de som tør å lese den. 

 

ingen sover trygt omslagMari Moen Holsve: Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna

En klassekamerat er død, og Håkon sniker seg til å titte inn i rommet der han ligger. Det er et grotesk syn han får se. Det er tydelig at han er drept, men hvem, eller hva, kan ha gjort noe sånt? Og er det flere som er i fare? Plutselig føles det utrygt over alt. I oppfølgingsboken Ingen slipper unna skjer det flere skremmende hendelser på samme sted. 

 

 

 

mumienes forbannelseMonika Steinholm: Mumiene våkner og de andre bøkene i Ankh-serien

Serien «Ankh handler om Markus, Rulle og Sara, som blir innblandet i et farlig spill der hele verden står i fare. I Mumiene våkner hører de om den onde Skorpionkongen og De levendes bok, en grav blir gravd opp på kirkegården, og folk vandrer rundt utkledd som mumier. Eller er de virkelige mumier? En morsom og spennende serie med tegninger og tegneserieruter innimellom. 

 

 

gjenferdets stemme omslagJohan Rundberg: Gjenferdets stemme og de andre bøkene i Hekseknuten-serien

Serien “Hekseknuten” er spøkelseskrim med humor. Hovedpersonen er Sebastian, som opplever litt av hvert når han er med skuespillermoren sin på jobb. De er på filminnspilling i et gammelt, forfallent hotell, og der er det mye som ikke stemmer: underlige lyder om natta, strømbrudd, forvrengte filmklipp, et rom som ikke finnes, og en historie man ikke får snakke om. 

 

 

 

ønskebrønnen omslagAlexander Kirkwood Brown: Ønskebrønnen

Langt inne i skogen finner Thomas og Kim en gammel ønskebrønn. De hiver en mynt oppi, og ønskene deres blir oppfylt. Dette fungerer fint en stund, men når de begynner å bli for grådige, begynner svært ubehagelige og skremmende ting å skje, for brønnen gir, men brønnen tar også. 

 

 

kistefjes omslagAlexander Kirkwood Brown: Kistefjes og andre mareritt

Boka inneholder 7 grøsserhistorier, blant annet fortellingen om Kistefjes, en guffen skikkelse som, når den viser seg for en person for tredje gang, vil gjøre personen fullstendig sinnssyk. Les hvis du tør. 

 

 

 

kepler omslagTimo Parvela og Bjørn Sortland: Kepler 62. Invitasjonen

Hvis man klarer å runde det populære spillet Kepler62, kan man få sjansen til å bli med på en ekspedisjon ut i verdensrommet, til planetsystemet Kepler62, et farefullt og skummelt opplegg. 

 

 

kass og tycho omslagCristopher Pahle: De forbudte solsystemene – Kass og Tycho

Tvillingene Kass og Tycho finner en mystisk farkost under et pyramidelignende fjell i skogen, og plutselig befinner de seg så langt ute i verdensrommet som ingen har vært før dem. Hvordan skal de komme seg hjem? Er de alene? Tvillingene møter farer, kosmiske stråler, krigerske romvesener og eksploderende stjerner, og noe som viser seg å være enda farligere. 

 

 

 

katakombene omslagTom Egeland: Katakombens hemmelighet

Intens spenningsbok om Robert, som er med arkeologmoren sin på en utgraving i katakombene i Roma. Der nede i dypet gjør han en oppdagelse. En natt drar han ned dit for å finne ut mer, men han er ikke alene. Noen munker har i århundrer vært ute etter det Robert fant, og når han drar hjem, følger de nifse munkene etter. Du kan lese mer om Robert og flere spennende arkeologiske gåter i Skatten fra Miklagard og Mumiens mysterier. 

 

magnus carlsen omslagAlexander Kirkwood Brown: Magnus Carlsen og sjakkmorderen

En seriemorder er løs i Oslo, og politiet er rådløse. Alle ofrene blir funnet med en sjakkbrikke i hånda. Politiet ber sjakkmester Magnus Carlsen om å hjelpe til med å løse gåten. Selv om Magnus er smart, virker det som om morderen hele tiden ligger noen sjakktrekk foran. En veldig spennende og actionfylt krimhistorie i tegneserieform. 

 

 

 

Utskriftsvennlig versjon