Tips til deg som liker «Kampen mot superbitchene»

store barn leser

Likte du Kampen mot superbitchene og de andre bøkene om Anne Bea og superbitchene av A. Audhild Solberg? Da kan det hende du også vil like disse bøkene!

 

pym omslagHeidi Linde: Pym Pettersons mislykka familie og de andre bøkene om Pym

Pym er ei jente med livlig fantasi og ønske om å pynte litt på virkeligheten, for hun synes at familien hennes ikke akkurat er noe å skryte av. Selv navnet sitt har hun fått ved en misforståelse. Når læreren ber elevene skrive en spennende eller morsom historie fra virkeligheten om sin egen familie, blir Pym nødt til å dikte litt. Bøkene om Pyms mislykka liv er både morsomme og sjarmerende. 

 

dustedagboka omslagRachel Renée Russel: Nedtegnelser fra et populært liv – NOT! og de andre bøkene i Dustedagboka-serien

Nikki er ny på skolen og drømmer om å være søt og populær, men ingen ser ut til å bry seg om henne. Hun begynner å skrive dagbok om frustrasjonen hun føler, om kjekke gutter og teite jenter og alt annet hun opplever. Her er det mange store følelser! Morsom dagbokserie med mange tegninger.

 

nørd omslagMina Lystad: Nørd og Fake

Læreren ber alle i klassen om å prøve å skape et internettfenomen, noe Marie synes er en håpløs oppgave, men så begynner hun å legge ut videoer hvor hun gjør narr av seg selv og hvor klønete hun er. Det blir en kjempesuksess, og plutselig er Marie populær blant de kule jentene, men er det det hun egentlig ønsker? I “Fake” tyr hun til fake news i skoleavisen, men sladder er kanskje ikke det lureste å skrive om. 

 

buffy by omslagIngeborg Arvola: Buffy By er talentfull og Buffy By er inspirert

Buffy By er ei fattig jente i Oslo. Hun er et naturtalent i slalåm, men det er en dyr sport, og det ser helt håpløst ut for henne. Men Buffy er ikke ei jente som gir seg så lett. Hun har alltid en idé eller tre. Endelig en bok om fattigdom i Norge, og den er verken dyster, selvmedlidende eller kjedelig. Tvert imot!

 

ellinor omslagKatarina von Bredow: Ellinor, Leo og Viktor

Disse bøkene blir kalt “SKAM” for 10-13-åringene. De handler om livet i en 7.klasse, hverdag, gode og vonde følelser, forelskelse, skole, venner, foreldre, venner og fiender, trusler og løfter. Alt som skjer i en 12-13-årings liv. 

 

 

anton uhell omslagGudrun Skretting: Anton og andre uhell og de andre bøkene om Anton

Anton skal gjøre noe meningsfylt, for eksempel finne en dame til pappa. Det er lettere sagt enn gjort. Her blir det mange forviklinger. Bøkene om Anton er utrolig morsomme der de forteller om alt Anton roter seg opp i og hvordan han strever med å rote seg ut av knipa igjen. Dessuten har Anton en bestevenn som ikke akkurat har vanlige interesser og normal følelse for hvordan man omgås andre mennesker. 

 

benny berserk omslagTom-Erik Fure: Benny går berserk

Benny elsker julen! Plutselig forteller foreldrene at de skal feire jul i Syden sammen med en annen familie. Det går jo bare ikke an! Benny gjør de villeste ting for å stoppe denne galskapen. Aldri i verden om han skal sprade rundt i badebukse foran den superkjekke Ken!  

 

 

 

Utskriftsvennlig versjon