Tips til deg som liker Harry Potter

barn leser

Liker du bøkene om Harry Potter av J.K. Rowling? Da kan det hende du også vil like disse bøkene!

 

morrigans forbannelseJessica Townsend: Morrigans forbannelse og Vundersmed i Ingenlund-serien

Morrigan Kråkh er et såkalt forbannet barn og må derfor dø på et visst tidspunkt. Hun blir reddet i siste liten av hotelleieren Jupiter Nord, som tar henne med til et merkelig sted, IngenlundMorrigan må gjennom forskjellige opptaksprøver for å komme inn i Det Vunderlige Selskap. Boka er et fyrverkeri av morsomme hendelser, morsomt språk og fargerike beskrivelser av de mest fantastiske ting, men ondskapen lurer i bakgrunnen i form av røyk-og-skygge-jegere og den utspekulerte og onde Vundersmeden. 

 

 

spiderwick omslagHolly Black: Spiderwick-krønikene

Tre barn flytter inn i det gamle Spiderwick-huset sammen med moren sin. Barna oppdager snart at de ikke er alene i huset. De befinner seg i en mystisk og fantasifull verden full av skapninger de ikke visste fantes. De virvles inn i en dramatisk kamp der hele verden står på spill. 

 

 

jernprøven omslagHolly Black: Jernprøven og de andre bøkene i Magisteriet-serien

Callum Hunt vil ikke inn på Magisteriet og prøver alt han kan for å ikke bestå opptaksprøven. Han vil ikke ha noe med magi å gjøre. Men han mislykkes i å mislykkes og begynner etter hvert på Magisteriet, som er en både fantastisk og fryktinngytende skole. Det er én bok i serien for hvert skoleår.

 

 

arlo finch ilddalenJohn August: Arlo Finch og ilddalen og de andre bøkene om Arlo Finch

Arlo har flyttet til en liten by i Colorado. Han får venner og uvenner og blir med i en slags speiderbevegelse. Men her betyr det mer enn villmarksliv, leirbål og knuter. Vill magi siver ut fra mystiske Langskog og skaper mystisk spenning og fare for Arlo og de andre i byen.

 

 

archie greene omslagD. D. Everest: Archie Greene og det magiske museet og Archie Greene og alkymistens forbannelse

På 12-årsdagen sin får Archie en eldgammel mystisk bok, som etter hvert fører ham til en familie han ikke visste han hadde, og inn i en mystisk verden han ikke ante eksisterte. Archie blir snart lærling ved Magimuseet, som drives av en hemmelig gruppe som finner, binder inn og bevarer magiske bøker. Boka til Archie har ventet på ham i 400 år. Hvilke krefter har den gitt ham? 

 

 

artemis fowl omslagEoin Colfer: Artemis Fowl og de andre bøkene om Artemis Fowl

Artemis Fowl er 12 år, styrtrik, superintelligent og med talent for forbrytelser. Han kidnapper en alv, politikaptein Kristtornia Kort, og oppdager fort at alvene ikke er sånn som i eventyrene. De er bevæpnede og farlige. Men Artemis vil ha alvegullet, koste hva det koste vil. 

 

 

mumiene våkner ankhMonika Steinholm: Mumiene våkner og de andre bøkene i Ankh-serien

Serien “Ankh” handler om Markus, Rulle og Sara, som blir innblandet i et farlig spill der hele verden står i fare. I “Mumiene våkner” hører de om den onde Skorpionkongen og De levendes bok. En grav blir gravd opp på kirkegården, og folk vandrer rundt utkledd som mumier. Eller er de virkelige mumier? En morsom og spennende serie med tegninger og tegneserieruter innimellom. 

 

 

Utskriftsvennlig versjon