Tips til deg som liker En pingles dagbok

barn leser

Likte du bøkene i serien «En pingles dagbok» av Jeff Kinney? Da kan det hende du vil like disse bøkene også!

 

bøllebråk omslagMichael Fry: Bøllebråk og de andre bøkene i Nerdepatruljen-serien

Nick, verdens minste åttendeklassing, passer ikke inn noe sted. En lærer tvinger Nick til å danne en klubb med vanvittig høye Molly og håpløst idiotiske Karl. Disse tre utstøtte, blir etter hvert en sterk og uavhengig nerdepatrulje, som ordner opp i utfordringer med rare voksne, underlige romanser, og ikke minst ufordragelige bøller. Morsom, ærlig og gjennomillustrert serie. 

 

 

Maja LundeMaja Lunde: Sceneskrekk og resten av Verdens kuleste gjeng-serien

Verdens kuleste gjeng er så kule at ingen har oppdaget det ennå, men det er kun et spørsmål om tid, mener de selv. De skiller seg nokså mye ut fra de andre i klassen, men de har hverandre. Kanskje for første gang opplever de vennskap og tilhørighet. Sammen lager de en rekke prosjekter. Det er mye humor, flott språk og massevis av morsomme tegninger.  

 

scifi-ungdomsskolen omslagScott Seegert: Sci-fi-ungdomsskolen

Kelvin Klosmo er et megageni, og nå skal han begynne på en ny skole. Skolen ligger i verdensrommet, medelevene er forskjellige vesener, og Kelvin er det eneste mennesket. Han er redd for å ikke passe inn, men han blir snart nødt til å samarbeide med andre, for noen har onde og destruktive planer som må stoppes før det er for sent. Boka består av en blanding av ren tekst og tegneseriestriper. 

 

timmy tabbe omslagStephan Pastis: Det ble begått feil og de andre bøkene i Timmy Tabbe-serien

Timmy Tabbe ehåpløs, latterlig selvsikker og administrerende direktør i et detektivbyrå. Han jobber sammen med en imponerende lat kompanjong og en veldig stor isbjørn. Vår klønete helt må selvsagt prøve å løse et vrient og spennende mysterium, men først og fremst er dette stor humor.   

 

tom gates omslagLiz Pichon: Tom Gates: Min geniale verden og de andre bøkene i Tom Gates-serien

Tom Gates er lærernes største hodepine, en evig trøbbelmaker og en ivrig tegner. Han spiller i et band sammen med Derek og den ganske rare og ville gutten Norman. Bandet heter DogZombies, og de håper å bli populære en dag, selv om de nesten aldri øver. Med i historien er også den, etter Toms oppfatning, onde storesøsteren Delia. Morsom og underholdende serie med mange tegninger. 

 

mine verste år omslagJames Patterson: Mine verste år og de andre bøkene i Skolen-serien

Rafe har problemer både hjemme og på skolen, men han har lagt en plan for det nye skoleåret. Han har tenkt å bryte hver eneste av skolens strenge regler. Kameraten hans følger med og gir ham poeng. 

 

 

max uflaks omslagRachel Renée Russel: Superantihelten og de andre bøkene om Max Uflaks

Max har hatt hjemmeundervisning hele livet, men nå skal han endelig begynne på en vanlig skole. Det er ikke bare enkelt, særlig ikke med bølla Tommy gående omkring. Skolen trenger en superhelt, og Max drømmer om å bli den helten, men hans eneste nesten-superkraft er at han kan lukte en pizza på lang avstand. Men Max lar seg ikke stoppe. 

 

 

tapper-tvillingene omslagGeoff Rodkey: Tapper-tvillingene går til krig (mot hverandre)

Claude og Reese er tvillinger, men veldig forskjellige, og de prøver hele tiden å overgå hverandre og knuse hverandre, enten det gjelder spill eller andre ting. Her handler det veldig mye om dataspill, skjermbilder, chat og annet digitalt. Boksidene er fulle av ulike typer skjermdump. Det er to bøker til i serien. 

 

max modig omslagMarcus Emerson: Den fantastiske Max Modig

Sjokolade bringer Max til en hemmelig skole for barn med superkrefter, Max har ingen superkrefter, men kanskje han kan bli en superhelt likevel? Historien fortsetter i Max Modig og jenta som kunne eksplodere.

 

 

 

bror superhelt omslagDavid Solomons: Broren min er en superhelt og de andre bøkene i serien

11 år gamle Luke er tegneseriegal og bor sammen med sin nerdete storebror Zack i en trehytte. Ved en feiltagelse får Zack plutselig utdelt noen superkrefter av et romvesen. Veldig urettferdig, mener Luke, men snart blir Luke nødt til å redde storebroren fra kidnappere og samtidig redde to universer. Det blir travelt – og morsomt. 

 

siste gjengen på jorda omslagMax Brallier: Den siste gjengen på jorda og de andre bøkene i serien Den siste gjengen på jorda

To kamerater og deres tidligere mobber er blant de få overlevende etter monsterapokalypsen. Når det meste på jorda er ødelagt og med monstre av ulike slag overalt, er det nok av utfordringer for de tre. Veldig spennende og veldig morsomt! 

 

 

foreldrebyrået omslagDavid Baddiel: Foreldrebyrået

Barry er så lei av de kjedelige og strenge foreldrene sine! Han ønsker seg nye, og så blir han dratt med til Foreldrebyrået, et sted der barn kan få velge seg nye foreldre. Men det ble visst ikke så greit som han hadde forestilt seg. 

 

 

oliver lyver omslagJoe Berger: Oliver lyver om puddinger, pingpongballer, katter og knuste vaser

Alle kan vel av og til føle et behov for å pynte litt på tilværelsen, men for Oliver blir det kanskje litt for ofte? Og kommer man først med én liten løgn, kan den fort vokse seg til noe mye verre. Men morsomt å lese om, det blir det. 

 

 

 

turbo-tim omslagLincoln Peirce: Turbo-Tim: I en klasse for seg og de andre bøkene om Turbo-Tim

Tim er helt vanlig, men synes selv han er super, og han er ikke akkurat lærernes favoritt.  Morsomme bøker med blanding av vanlig tekst, illustrasjoner og tegneserieruter.

 

 

wilfred omslagGeorgia Pritchett: Wilfred redder verden og de andre bøkene om Wilfred

Wilfred er en ganske engstelig gutt, som plutselig får noen utfordringer han bare er nødt til å mestre. Redde verden fra den nye, onde naboen, for eksempel. 

 

 

 

donut-dagbøkene omslagAnthony McGowan: Donut-dagbøkene

Dermot er altfor glad i donuts, og kroppen hans begynner å bære preg av det. Han begynner å ligne ganske mye på en donut selv. Foreldrene hans gir han valget mellom å dra på en grusom treningsleir og å gå til en terapeut. Av to onder velger han det siste. Av terapeuten får han i oppdrag å føre dagbok, først om fremst over hvor mange donuts han spiser og hva han føler når han spiser dem. Etter hvert begynner han å skrive om alt annet han gjør også. Det er tre morsomme bøker i serien. 

 

supertruse omslagDav Pilkey: Kaptein Supertruse

Georg og Harald er to ordentlige rampegutter. Fienden deres er rektor Krupp. De to guttene er flinke til å lage tegneserier, og helten deres er Kaptein Supertruse. De klarer å hypnotisere rektor til å tro at han er Kaptein Supertruse, og det blir etter hvert ganske mange hårreisende situasjoner de må redde den hypnotiserte rektoren ut av. 

 

 

verdens verste rektor gyldendalMarius Horn Molaug: Verdens verste rektor og de andre Verdens verste-bøkene

Ruben gruer seg noe innmari til svømmedagen på skolen. Da skal alle svømme 25 meter, og de må liksom redde svømmelæreren, som også er rektor, fra å drukne og svømme til land med ham. Rektor er full av ekle vorter, og Ruben hater tanken på å ta på kroppen hans. Han prøver alt han kan for å slippe unna. Det er mange bøker om Ruben, bestevennen Kent og den fæle rektoren. De er kjempemorsomme og fulle av rare tegninger. 

 

ninjakid omslagAnh Do: NinjaKid og de andre NinjaKid-bøkene

Nelson er en nerd, men på 10-årsdagen sin oppdager han at han har fått utrolige krefter. Han er en ninja! Den siste ninjaen i verden. Med hjelp fra bestemorens rare oppfinnelser og sin merkelige fetter Kenny, må Nelson lære å mestre livet som ninja og redde verden. 

 

 

 

Utskriftsvennlig versjon