Tips til deg som liker Detektivbyrå nr. 2

barn leser

Likte du Operasjon Mørkemann og de andre bøkene i serien Detektivbyrå nr. 2 av Jørn Lier Horst? Da kan det hende du vil like disse bøkene også!

 

to og en halv detektiv omslagIsaac Palmiola: To og en halv detektiv og de andre bøkene i Sherlock Hund-serien

Artur og Agata ønsker seg en hund. Det vil kanskje hjelpe de to stesøsknene å bli bedre venner også. Så får de en hund, Sherlock. Det er ingen vanlig hund, men en detektivhund med magiske evner, osom kan snakke og lese tanker. Det kommer godt med når han skal hjelpe Artur og Agata å løse mysterier. Men det første som skjer, er at Sherlock selv blir kidnappet. 

 

 

jazz omslagLesley Gibbes: Jazz vil bli politihund og de andre bøkene i serien Jazz: En politihunds prøvelser

Jazz er en liten hund med slektninger som er både utstillingshunder og veskehunder, men selv er han helt overbevist om at han vil bli en helt utmerket politihund. Han kjemper seg gjennom politiskolen og må gjøre alt han kan for å bevise at han ikke bare er søt, liten og hårete, men også tøff og smart. 

 

den hvite løven omslagMona Grivi Norman: Den hvite løven og de andre bøkene om Dyrehagedetektivene

Hanna og Theo har foreldre som driver en dyrehage. Det er et spennende sted, og noen ganger skjer det til og med forbrytelser der. I den første boka forsvinner løveungen Elsa, og siden politiet ikke ser ut til å ta saken på alvor, må Hanna og Theo hjelpe til. Etter hvert får de to detektivene flere saker å jobbe med i dyrehagen. Spennende, gode og gjennomillustrerte bøker, der man også lærer litt om dyr og dyrevern. 

 

døra i fjellet omslagLine Baugstø: Døra i fjellet og En boks med penger

Nadia og Sofie er bestevenninner. De finner et gammelt tilfluktsrom fullt av pappesker som de tror er tyvegods, og en dag har mennene som bærer ting ut og inn av rommet, glemt å låse døra. De to jentene sniker seg inn. I den andre boka forsvinner et skrin med penger klassen har samlet inn, fra klasserommet. Jentene tror de vet hvem som har tatt dem. 

 

tapte kosedyr omslagOve Raymond Gyldenås: Tapte kosedyr detektivbyrå

Privatdetektiven Tobias Mikkelsen spesialiserer seg på å finne igjen tapte kosedyr. I første bok må han lete opp kosedyna Fru Blund. Mange hemmeligheter avsløres i løpet av historien. Her handler det også om skolen, foreldre, vennskap og mobbing. 

 

 

 

marshmallowsBobbie Peers: Marshmallowsmaskinen og de andre bøkene om Oppdagerklubben

Ella og Felix reiser av gårde i et luftskip for å finne ut hvorfor den store marshmallowsmaskinen har sluttet å virke. Uten marshmallows vil nemlig de skumle pirajapiratene bli enda farligere. Bøkene i serien “Oppdagerklubben” er lekne og oppfinnsomme eventyr der barns fantasi redder dem fra skumle vesener. 

 

purriot omslagBjørn F. Rørvik: Purriot og den usynlige mannen og de andre bøkene om Purriot

Purriot er en mesterdetektiv, selv om han er en purre. Han er gift med Paprika. Faktisk er alle “personene” i Purriot-bøkene grønnsaker. I den første boka reiser de til Hurlumheia der noen er blitt overfalt, muligens av et spøkelse eller en usynlig mann. Politimester Gurk er ikke så smart, så dette blir en sak for Purriot. 

 

 

forsvunne diamanten omslagHilde Hagerup: Mysteriet med den forsvunne diamanten og de andre bøkene om Mesterdetektiv Tim & Co

Jenny har en genial lillebror. Han heter Tim, og han er spesialist på å løse mysterier enda han bare er åtte år. Alle mysteriene oppklares i skoleferiene i løpet av et år. Både tyver og andre svindlere avsløres av de to barna. Drama, spenning og humor. 

 

mystiske gjester omslagLinn T. Sunne: Mystiske gjester og de andre bøkene i Sommervik-serien

Oskar og tvillingene Eline og Linnea bor i Sommervik. Der er det et hotell. De aller fleste gjestene er hyggelige, men noen av dem har noe å skjule. De tre barna begynner å undersøke når de finner ut noe som ikke stemmer. 

 

 

 

mysterieklubben omslagPatrik Bergström: Mysterieklubben og det hemmelige rommet og Mysterieklubben og ubåten

Amanda og familien har nettopp flyttet til et nytt sted. På rommet sitt oppdager hun en inngang til et hemmelig rom som bærer preg av at noen har hatt møter i en mysterieklubb der for mange år siden. Hun blir kjent med den gamle naboen, som kan fortelle mer om dette, og da hun snart også blir kjent med Carl, en gutt som bor på stedets slott, blir det snart liv i mysterieklubben igjen. Spennende og med mange illustrasjoner. 

 

kaja og stine omslagLine Baugstø: Kaja og Stine følger et spor og de andre bøkene om Kaja og Stine

Kaja og Stine danner detektivbyrået De små blå. I første bok våkner Stine om natta og ser skumle skygger i hagen og lyset fra en lommelykt som sveiper over husene. Dette må undersøkes. Bøkene er lette å lese, med korte setninger og enkel tekst, men likevel med godt innhold. Sannheten er ikke alltid slik man tror. 

 

 

diamantmysteriet omslagMartin Widmark: Diamantmysteriet og de andre bøkene om LasseMajas detektivbyrå

Noen stjeler diamanter fra gullsmeden, Det kan se ut som om det er en av de ansatte i butikken som står bak, men politiet har kjørt seg helt fast. Så da får de unge detektivene Lasse og Maja oppdraget. Det er veldig mange bøker i denne spennende detektivserien, og det er også laget et par filmer om de to detektivene. 

 

monsteret i natten omslagMats Strandberg: Monsteret i natten og de andre bøkene om Monsteret Frank

På niårsdagen sin blir Frank bitt i fingeren av naboens hund, og om natten våkner han og er blitt en slags varulv. Frank er blitt en hamskifter, en ensom og mobbet gutt om dagen, og et snilt monster om natten. Han blir venn med andre hamskiftere som holder til i et hemmelig bibliotek under jorden. Ryktene går om at det går monstere løse i byen, og Frank og vennene hans er i stor fare.  

 

 

fargerne omslagIngar Johnsrud: Fargerne og den store honningkrigen

Fargerne bor under Gammeltreet, og det er de som gir farge til verden. Hver natt, før sola står opp, pensler de fargestøv på skogens skapninger. Men nå begynner plutselig merkelige ting å skje i skogen, og den lille fargeren Gjert må velge om han skal følge reglene eller hjertet. 

 

Bzzz omslagAlexander Kirkwood Brown: Bzzz – Verdens minste bankran

Det er jentemyggene som suger blod, guttemyggene har en mye enklere oppgave, for de skal bare suge nektar. Jentene synes dette er urettferdig, og sender guttemyggene ut på en “ordentlig” jobb. Men de sleipingene finner ut at de kan finne masse blod på ett sted. Det er nemlig noe som heter blodbanken, og der vil de bryte seg inn. Men da har de ikke gjort regning med den morske sykepleieren som jobber der. 

 

elvin griff omslagArne Svingen: Flukten til verdens ende og de andre bøkene om Agent Elvin Griff

Denne serien er spennende og full av illustrasjoner. Den handler om 11-årige Elvin Griff, som aldri har levd et vanlig liv. Han har nemlig vokst opp på en topphemmelig agentskole. En dag fikk han nok og rømte. Nå jakter myndighetene på ham. Han møter Lydia, som også har hemmeligheter, og sammen prøver de å unngå forfølgere, myndigheter og mobbere. Det er mange ting Elvin aldri har visst om, men til gjengjeld har han kunnskaper og evner som han virkelig får bruk for nå. 

 

ned i dypet omslagHans Jørgen Sandnes: Ned i dypet

Dette er en tegneserie om Ophelia, som kommer flyttende til en ny fosterfamilie i en liten by ved kysten. Ophelia er veldig interessert i kryptozoologi, læren om dyr som muligens aldri har eksistert. Særlig er hun opptatt av undersjøiske vesener. En dag ser hun noe rart fra vinduet sitt. Noe ser ut til å skjule seg under havoverflaten. Kan det ha en sammenheng med at det like før forsvant en gutt etter at han stupte i sjøen? Ophelia drar av sted for å undersøke sammen med den gamle naboen Bernard. Boka er første bok i den splitter nye Krypto-serien.

 

perlekjedet omslagSamuel Bjørk: Det forsvunne perlekjedet

Kim går i 6.klasse og bor på Torshov i Oslo. Etter en alvorlig fotballskade, kan han ikke spille lenger, og han blir nødt til å finne seg en annen hobby. Han starter en detektivklubb sammen med vennene sine, og det varer ikke lenge før de får siførste sak. Moren til Aryan blir beskyldt for å ha stjålet perlekjedet til en gammel dame hun vasker huset for. 

 

snushanen hilmar omslagTore Aurstad: Snushanen Hilmar: Mordet i hønsegården

Hilmar er gammel kamphane og sliten privatdetektiv. Han skylder gryn, og er utrygg i Birdietown. Så får han et oppdrag. Noen har nemlig drept hanen Gregory. Hvem er den skyldige? En av unghønene, Reven, grisene eller MC-gjengen Outclaws? Hilmar får hjelp av spurven Spiro til å oppklare mysteriet. Dette er en spennende og veldig morsom, illustrert dyrekrim. 

 

 

kattenapperen omslagEndre Lund Eriksen: Kattenapperen i serien Dyrenes detektivbyrå

Nora er aspirant i Dyrenes Detektivbyrå. Der oppklarer hun mysterier sammen med den pensjonerte mesterdetektiven Carl Berner og den hyperaktive minken Mirja. En dag forsvinner kattungen til ei jente i klassen, og det er Nora selv som blir mistenkt. Ny serie med mange illustrasjoner. 

 

Utskriftsvennlig versjon