Tips til deg som liker Clue-serien

barn leser

Likte du Salamandergåten og de andre bøkene i Clue-serien av Jørn Lier Horst? Da kan det hende du vil like disse bøkene også!

 

venexia-mysteriet omslagBjørn Sortland: Venezia-mysteriet og de andre Kunstdetektivene-bøkene

Bøkene i denne serien handler om David, som sammen med storesøster Sissel, lillebror Thor og foreldrene reiser til mange forskjellige steder i verden fordi faren skal skrive reisehåndbøker for familier. Alle stedene skjer det tyverier av sjeldne og kostbare kunstgjenstander. David har nese for mysterier og kommer raskt på sporet av tyven, men det kan noen ganger bli nesten litt for spennende. 

 

mareritt i venezia omslagIngeborg Dybvig: Mareritt i Venezia og de andre Clara-mysteriene

Clara er ofte med faren på ulike fotooppdrag rundt om i Europa. Stadig får Clara bruk for sitt talent for å oppklare mysterier, for tyver og kjeltringer er det overalt. Pappa ber henne holde seg unna, for noen ganger oppstår det ganske farlige situasjoner, men Clara klarer ikke la være å bry seg. 

 

perlekjedet omslagSamuel Bjørk: Det forsvunne perlekjedet

Kim går i 6. klasse og bor på Torshov i Oslo. Etter en alvorlig fotballskade, kan han ikke spille lenger, og han blir nødt til å finne seg en annen hobby. Han starter en detektivklubb sammen med vennene sine, og det varer ikke lenge før de får sin første sak. Moren til Aryan blir nemlig beskyldt for å ha stjålet perlekjedet til en gammel dame hun vasker huset for. 

 

 

revolvergutten omslagArne Svingen: Revolvergutten 1 og 2

Robin Hood Evensen vokser opp i en kriminell familie som han er glad i og på et vis også stolt av. Martin er hans eneste venn, og for at de skal få være sammen, må han trosse alle foreldrenes forbud mot å ha noe med Robin og hans familie å gjøre. Martin er veldig fascinert av forbryterverdenen og av våpen. Når pappa slipper ut av fengselet, har han egentlig tenkt å bli lovlydig, men det er for sent, for hele familien har fått en kriminell russisk bande etter seg. 

 

gjenferdets stemme omslagJohan Rundberg: Gjenferdets stemme og de andre Hekseknuten-bøkene

Serien “Hekseknuten” er spøkelseskrim med humor. Hovedpersonen er Sebastian, som opplever litt av hvert når han er med skuespillermoren sin på jobb. De er på filminnspilling i et gammelt, forfallent hotell, og det er mye som ikke stemmer der: underlige lyder om natta, strømbrudd, forvrengte filmklipp, et rom som ikke finnes, og en historie man ikke får snakke om. 

 

 

glassbarna omslagKristina Ohlsson: Glassbarna, Sølvgutten og Steinengler

Billie og moren flytter til et nytt sted, og mystiske ting skjer i huset deres. Det er akkurat som om huset prøver å skremme dem vekk. Billie prøver å finne ut om husets historie kan fortelle hvorfor det spøker der. Til å hjelpe seg har hun vennene Simona og Aladdin, og de må skynde seg å finne ut av dette før det skjer noe grusomt.
Vennene er hovedpersoner i hver sin av de to andre bøkene, og det skjer mystiske ting i disse også. Dette er prisbelønte og virkelig spennende, grøssende og gode bøker.

 

pyramidemysteriet omslagHanne Kristin Rohde: Pyramidemysteriet og de andre bøkene i Blålys-serien

Serien “Blålys” handler om 13-årige Astrid. I “Pyramidemysteriet” holder hesten hennes på å dø. Den er blitt forgiftet av cannabis. Hvordan kan dette ha skjedd? Sammen med vennen Yusuf prøver Astrid å finne svar, og snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. Problemstillingene i denne serien er alvorlige og realistiske og oppleves relevante i forhold til norsk ungdoms hverdag. De er spennende og litt mystiske også. 

 

 

dødens skole omslagJan Tore Noreng: Dødens skole og de andre Robofobia-bøkene

Det er noe rart med Sopphaugen skole. Rikard havner en dag midt i en rekke av mystiske og grusomme hendelser. Hva slags mørke hemmeligheter dreier det seg om? “Robofobia” er spenningsbøker om tre venner og hva som skjer når teknologien går bananas. 

 

fotoalbumet omslagLaura Trenter: Fotoalbumet og Dagboka

Gilbert har en mistanke om at det er noe som ikke stemmer med farens død 8 år tidligere. En svært mystisk katt leder Gilbert til et fotoalbum på loftet. Bilder og tekster i albumet endrer seg hele tiden og viser hvordan han kan finne ut mer om farens død. Mange rare ting skjer, og historien fortsetter i “Dagboka”.

 

 

mumienes forbannelseMonika Steinholm: Mumiene våkner og de andre bøkene i Ankh-serien

Serien “Ankh” handler om Markus, Rulle og Sara, som blir innblandet i et farlig spill der hele verden står i fare. I “Mumiene våkner” hører de om den onde Skorpionkongen og De levendes bok. En grav blir gravd opp på kirkegården, og folk vandrer rundt utkledd som mumier. Eller er de virkelige mumier? En morsom og spennende serie med tegninger og tegneserieruter innimellom. 

 

 

elvin griff omslagArne Svingen: Flukten til verdens ende og de andre bøkene om Agent Elvin Griff

Denne serien er spennende og full av illustrasjoner. Den handler om 11-årige Elvin Griff som aldri har levd et vanlig liv. Han har nemlig vokst opp på en topphemmelig agentskole. En dag fikk han nok og rømte. Nå jakter myndighetene på ham. Han møter Lydia, som også har hemmeligheter, og sammen prøver de å unngå forfølgere, myndigheter og mobbere. Det er mange dagligdagse ting Elvin aldri har visst om, men til gjengjeld har han kunnskaper og evner som han virkelig får bruk for nå. 

 

magnus carlsen omslagAlexander Kirkwood Brown: Magnus Carlsen og sjakkmorderen

En seriemorder er løs i Oslo, og politiet er rådløse. Alle ofrene blir funnet med en sjakkbrikke i hånda. Politiet ber sjakkmester Magnus Carlsen om å hjelpe til med å løse gåten. Selv om Magnus er smart, virker det som om morderen hele tiden ligger noen sjakktrekk foran. En veldig spennende og actionfylt krimhistorie i tegneserieform. 

 

midt i en rose omslagMartin Widmark: Midt i en rose

Stefan har mistet moren sin. Det sies at hun tok sitt egen liv, men Stefan kan ikke få det til å stemme. Snart oppdager han at moren har lagt igjen spor rundt omkring i Stockholm. Stefan følger dem, og skjønner at moren hadde oppdaget noe virkelig farlig. Nå når Stefan er på sporet, er kanskje han også i stor fare. 

 

 

ned i dypet omslagHans Jørgen Sandnes: Ned i dypet

Dette er en tegneserie om Ophelia, som kommer flyttende til en ny fosterfamilie i en liten by ved kysten. Ophelia er veldig interessert i kryptozoologi, læren om dyr som muligens aldri har eksistert. Særlig er hun opptatt av undersjøiske vesener. En dag ser hun noe rart fra vinduet sitt. Noe ser ut til å skjule seg under havoverflaten. Kan det ha en sammenheng med at det like før forsvant en gutt etter at han stupte i sjøen? Ophelia drar av sted for å undersøke sammen med den gamle naboen Bernard. Dette er første bok i den nye serien Krypto.

 

Utskriftsvennlig versjon