Tips for deg som liker Isadora Måneblomst

barn leser

Likte du bøkene om Isadora Måneblomst av Harriet Muncaster? Da kan det hende du også vil like disse!

 

rubina omslagDaisy Meadows: Den røde alven Rubina og de andre bøkene i Regnbueøya-serien

Regnbuealvene har ansvar for å holde fargene i Alveland skinnende og klare. Men når Frank Frost forviser alvene til Regnbueøya, mister Alveland fargene. Rakel og Kirsten må finne alvene og bringe dem tilbake slik at Alveland får fargene sine igjen. 

 

 

 

den magiske skogen omslagZanna Davidson: Den magiske skogen og de andre bøkene i Fairy Unicorns-serien

Anna finner inngangen til en parallell verden, en øy befolket av små enhjørninger med magiske evner. Men enhjørningene og øya er i stor fare. Anna og enhjørningen Astra må finne den forsvunne enhjørningkongen og redde alle sammen fra den onde Skygge. 

 

 

sølvhemmeligeten omslagAstrid Foss: Sølvhemmeligheten og de andre bøkene i Snøsøstre-serien

Snøsøstrene må ut i den frosne skogen og bruke alt de har av magi for å forhindre at Skyggeheksa gjør verden mørk en gang for alle. 

 

 

 

 

anna tann omslagLaura Ellen Anderson: Anna Tann og det barbariske ballet og de andre bøkene om Anna Tann

Anna Tann er ei lita vampyrjente. Hun elsker å kose med gresskaret sitt, Skvåsj. Den bortskjemte prinsen av Nokturnia kidnapper Skvåsj, og Anna må ut på en vågal redningsaksjon. I denne serien er det meste snudd på hodet, og det er englepuser og enhjørninger som er de skumle og farlige. 

 

 

svartkledd prinsesse omslagShannon Hale: Den svartkledde prinsessen og de andre bøkene om Den svartkledde prinsessen

Prinsesse Magnolia er en veloppdragen, flink og høflig prinsesse, men hun har også helt andre og veldig hemmelige oppgaver. Noen ganger må hun ta på seg den svarte ninjadrakten og slåss mot monstre som truer kongeriket hennes. Og ingen aner at denne superhelten også er den søte prinsessen. Serien er morsom og spennende og ble i 2014 kåret til beste barnebok av amerikanske Kirkus. 

 

 

den store skrekken omslagA.B. Saddlewick: Den store skrekken og de andre bøkene om Monster Maud

Maud er ei rampejente som ofte havner i trøbbel. Rektor overfører henne til en annen skole, Råttenskogen barneskole. Der går det bare monsterbarn. Maud er jo ikke et ekte monster, og jobber hardt for å ikke bli avslørt og for å overbevise de andre om at hun hører hjemme der. Hjemme må hun også stadig vinne over den perfekte tvillingsøsteren Milly. 

 

 

monsterskolen omslagMartin Widmark: Monsterskolen og de andre bøkene om Nelly Rapp – monsteragent

En monsteragent er en person som bekjemper monstre og spøkelser. Nelly Rapp må gjennom mange spennende og skumle opptaksprøver før hun kommer inn på Monsterskolen som utdanner monsteragenter. Etter hvert blir hun riktig flink, og bra er det, for det dukker stadig opp nifse vesener som må bekjempes.  

 

 

 

nøkkelmysteriet omslagSally Gardner: Nøkkelmysteriet i serien Det magiske detektivbyrået

Ellinor blir funnet i en hatteeske og adoptert av det grusomme ekteparet Solbakken. Uventede og magiske muligheter dukker opp når Ellinor arver et gammelt detektivbyrå av en gammel nabo. 

 

 

 

trassig heks omslagSally Rippin: Den trassige heksa og følelsesmonsteret og de andre bøkene om Polly og Buster

Heksa Polly og monsteret Buster er bestevenner, men det har de egentlig ikke lov til i deres verden. Polly har problemer på skolen, er dårlig til å lese, er ikke flink til å lage eliksirer, og hun har heller ikke venner på skolen, for de andre synes hun er for merkelig. Men heldigvis har hun Buster, som gir varme klemmer, alltid er der og er både morsom og koselig. Hvor langt kan man gå for sin beste venn? Spennende og sjarmerende bøker om vanskelige vennskap. 

 

 

polly-esther omslagTiril Valeur: Polly-Esther og ønskemonsteret og de andre bøkene om Polly-Esther

Polly-Esther trenger et monster som kan skremme dem som skremmer henne. Men monsteret som dukker opp er bittelite, og kanskje er det Polly-Esther selv som må være den tøffe? Bøker med mye humor og lek med ord. 

 

 

Utskriftsvennlig versjon