20. juni kommer Crazy Horse’ etterkommere til Oppegård bibliotek. De forteller sin historie om den sagnomsuste Lakota-krigeren som ledet slaget ved Little Big Horn i 1876.

I 2016 kom boka «Crazy Horse – Lakota-krigeren og hans slekt» ut i USA. Crazy Horse-familiens historie er fortalt av den nærmeste familien til den ikoniske indianerhøvdingen Crazy Horse. Historien er spesiell, fordi familien har holdt seg skjult siden etter slaget ved Little Bighorn i 1876, og helt fram til på 2000-tallet. Familien er derfor lite brukt som kilder når tilsvarende bøker og filmer har blitt publisert, og det kommer fram flere nye og spennende opplysninger i boka bl.a om slaget ved Little Bighorn (der Crazy Horse var lederen for alle krigerne som deltok i slaget), og massakren ved Wounded Knee.
Dette er første gang familien utgir sin historie som bok. Boka ble oversatt til norsk og utgitt i 2017.

NB: Skaff deg gratisbillett i biblioteket/Kolben eller ved å sende e-post til biblioteket for å være sikret palss.

Til biblioteket kommer Crazy Horse etterkommer Floyd Clown, og sannsynligvis også broren Doug War Eagle, dessuten forfatteren av boka Bill Matson og den norske oversetteren Arne Martin Bøe. De vil holde et foredrag, og deretter blir det gode muligheter for å stille spørsmål og å få kjøpt signerte utgaver av boka. Bill Matson har jobbet svært tett med familien for å hjelpe dem med å fortelle historien og dele den med resten av verden. Les mer.