Sommerles-tips for 5. og 6. klasse

 

Buffy ByIngeborg Arvola: Buffy By er talentfull

Finnes som lydbok og e-bok i Bookbites

Når Buffy By skal spise middag, hender det at hun må velge mellom posesuppe og knekkebrød. Moren til Buffy har så vidt råd til å betale husleia, og det blir ikke penger igjen til ordentlig mat. Da er det jo dumt at Buffy ønsker å begynne med verdens tredje dyreste sport, slalåm. Så arrangeres det gratis slalåmkurs i vinterferien. Buffy får lånt seg utstyr, og det viser seg at hun er et naturtalent. Men hvordan skal hun få råd til utstyr og treningsavgift?

 

 

Mari Moen Holsve: Ingen sover trygt i nattHolsve

Grøss

Finnes som lydbok og e-bok i Bookbites

Skymdal er verdens kjedeligste lille bygd, men en dag i oktober får Håkon høre at klassekameraten Jon Michel er død. Han er drept og i tillegg er hjertet stjålet. Frykten sprer seg både på skolen og i lokalmiljøet. Dødsfallet gjør Håkon, Marie og Hares nysgjerrige. Vennene blir ufrivillig involvert, og Halloween-natten våkner Hares av en avkappet hånd som forsøker å kvele ham, og stjele hjertet hans. Det er en morder løs i bygda.

 

HolsveMari Moen Holsve: Ingen slipper unna

Grøss

Finnes som e-bok i Bookbites

For ett år siden rev den gale Beate Skym ut hjertene til 13-åringer for å gjenopplive sin døde sønn. Nå skulle man kanskje tro at alt hadde gått tilbake til normalen i Skymdal, og i starten ser det ut som om det er tilfellet: det vanlige og kjipe livet er tilbake, og Thale vil rømme fra det så fort som mulig. Men så begynner det å skje forstyrrende ting med unge mennesker. Ingen forstår hva som skjer.

 

BillieSara Kaderfors: Billie: avgang 9.42 til mitt nye liv

Finnes som e-bok i Bookbites

Billie skal flytte til et fosterhjem. Alt er annerledes enn hun er vant til, men det tar ikke lang tid før Billie skjønner det meste. For eksempel går man ikke opp til husene på Solkullen. I friminuttene henger man ved benkene. (Hvis man er jente.) Billie har en fantastisk evne og kraft til å forandre ting bare gjennom å være helt seg selv. Samtidig er hun bare en vanlig jente i sjuende; langt borte fra byen hun kommer fra, og langt borte fra mamma.

 

KamfjordVilde Kamfjord: På omveien hjem 

Finnes som e-bok i Bookbites

Vinde tar toget alene fra Oslo til Lillehammer. Ved siden av henne sitter Britt, en voksen dame, og de to begynner å snakke med hverandre. Vinde har mye å fortelle; om hvordan man løper fort med Cherrox, om det store vinduet hun er oppkalt etter, om Ronald i supermanndrakt, om mamma som dro til New York for å holde hodet kaldt. Når Vinde forteller, dukker det opp spørsmål. Men kanskje også noen svar?

 

Verdens versteMarius Horn Molaug: Verdens verste leirskole

Finnes som e-bok i Bookbites

Dette er én av flere bøker om Ruben og kameraten Kent. De havner i de villeste situasjoner, og nok en gang er det rektors spesielle ideer som er utgangspunktet for historien. Nå har han bestemt at de skal på leirskole, langt uti villmarka, uten mat og sovepose. Ruben og Kent har laget en overlevelsesplan, men det spørs om det er nok i møte med naturen og rektors syke planer.

 

Maja LundeMaja Lunde: Sceneskrekk

Serie: Verdens kuleste gjeng

Det finnes de som er kule, og så finnes det de som er kule. Sånne som Markus med smilehullet og skolens hardeste skuddfot og Cornelia med langt, skinnende hår, de bare er kule. Det er noe alle vet. Så finnes det de som er enda kulere, som Helena den pene, Alfred erkenerden, Ivan den dumme og den ultimate kjedelige fortelleren, synes hun selv, som ikke vil fortelle at hun heter Bjørg fordi navnet er verdens dølleste. De er så kule at ingen har oppdaget det enda, men det er kun spørsmål om tid, ifølge Helena.

 

 

RikkaMajken Nylund: Nå eller aldri, Rikka

Finnes som lydbok og e-bok i Bookbites

I det Rikka går ut av døra kommer den nye nabogutten Jimmy syklende opp bakken. Hun tør faktisk å snakke med ham. Det er for kaldt til å stå stille ute, men hun kunne stått der og snakket med ham hele dagen. Det er flere jenter som liker Jimmy. De gjør alt de kan for å hindre ham i å være sammen med henne. Samtidig må Rikka slite med skilte foreldre og nye småsøsken.

 

MumiensKristina Ohlsson: Mumiens gåte

Finnes som e-bok i Bookbites

Det skjer stadig noe mystisk i den lille byen Edsala. Nå har det oppstått et stort synkehull. Det avslører en kjeller langt der nede, men har det stått et hus der noen gang? Det sprer seg også en forferdelig stank i byen, og på kirkegården blir det funnet to tomme kister. Herbert og Sally må finne ut av alt dette før det er for sent.

 

 

overlordTor Arve Røssland: Kodeord Overlord

Finnes som e-bok i Bookbites

Vi er i England under 2. verdenskrig. Henry drømmer om å bli pilot og kjempe mot tyskerne i luften. Men han er for ung, og da bombene faller over London, blir han evakuert til småbyen Effingham. En stor militærleir bygges opp utenfor byen, og Henry og kameratene blir kjent med sersjant Jimmy og mannskapet hans. Guttene føler seg som ekte soldater når de får høre om hemmelige planer og kodeord. Men en morgen arresteres Henry av MI5 – mistenkt for spionasje.

 

 

helt santÅshild Skadberg og Tarje Holtvedt: Helt sant! Utrolige hendelser fra verdenshistorien

Fakta. Helt sant! er en annerledes faktabok om rare og spennende hendelser i verdenshistorien. Boka er proppfull av fakta, bilder og fortellinger fra hele verden, og her lærer man historie på en morsom og uvanlig måte. Har du hørt om sauen som ble den første i verden til å fly med luftballong? Eller dansepresten som fikk borgerne i Strasbourg til å hoppe og sprette til føttene deres blødde? Eller om den 63 år gamle skolelærerinnen som seilte ned Niagarafossen i en tønne? Verdenshistorien er full av merkelige hendelser. Det som fortelles i denne boka, er nesten ikke til å tro. Men det er helt sant.

 

KokotopiaSimon Stranger: Riddere, hekser og prikkedøden 

Serie: Kokotopia

Ridderen Don Simon Quijote rir på en gris, har en bøtte som hjelm og en rake som lanse. Han er på vei ut i verden for å lete etter drager og kjemper. Underveis møter han Helena som er blitt anklaget for å være heks, og for å ha startet Svartedauden. Sammen forsøker de å redde seg selv og verden. De møter korsfarere, snakker med Marco Polo om reisene hans gjennom ørkener og over hav, og de møter etterkommeren av Djengis Khan.

 

SvingenArne Svingen: En himmel full av skyer

Finnes som e-bok i Bookbites

Henrik har fått verdens verste beskjed. Sykdommen har kommet tilbake, og nå er det ikke mer legene kan gjøre. Plutselig har han veldig dårlig tid og veldig mye å gjøre. Henrik har bestemt seg for å redde miljøet på jorda, men hvordan skal han klare det? Han legger en helt vill plan og setter i gang en kjempeaksjon. Til å hjelpe seg har han ei jente han tilfeldigvis møter, og som viser seg å være datteren til statsministeren.

 

Arne Svingen: Med beina på nakkenMed beina på bakken

Finnes som e-bok i Bookbites

Eirik sitter på et tog nedover i Europa med faren sin. Han vet ikke hvor de skal. Han vet ikke hva de skal. Det eneste han vet, er at livet hans plutselig ble snudd helt på hodet. Med beina på nakken er en bok om fedre og sønner, og om et desperat forsøk på en ny start. Det handler om nye vennskap og reservefamilier, om et søkk i gulvet og Frankenstein. Og litt om å spille fotball i rullestol.

 

DemontannlegenDavid Walliams: Demon-tannlegen

Finnes som e-bok i Bookbites

Merkelig ting skjer i ly av natten. Barn legger en tann under hodeputa i håp om at tannfeen bytter den ut med penger, men når de våkner, finner de snegler, edderkopper eller hundrevis av kravlende saksedyr. Noen eller noe har greid å komme seg inn på soverommet, nasket til seg tannen og lagt igjen en hilsen som får blodet i årene til å fryse til is.

 

Martin Widmark: Midt i en roseMidt i en rose

Finnes som lydbok i Bookbites

Stefan har mistet moren sin. Det sies at hun tok sitt eget liv, men Stefan kan ikke få det til å stemme. Snart oppdager han at moren har lagt igjen spor rundt omkring i Stockholm. Stefan følger dem, og skjønner at moren hadde oppdaget noe virkelig farlig. Nå når Stefan også er på sporet, er kanskje han også i stor fare.

 

Morten og Mahdi
Kim Fupz Aakeson: Morten og Mahdi

Tegneserie

Morten og Mahdi er bestevenner. Her får dere 10 historier som forteller alt det rare de gjør. De er like gamle, bor i samme bygård, spiller de samme spillene, synes de samme tingene er «lættis», og har like store drømmer om å bli kule og rike. Vi får høre om gaming, en evig jakt på penger, en teit bonuspappa, fotball, Halloween, en masete mamma og en utrolig irriterende nazibadevakt.

 

Utskriftsvennlig versjon