Sommerles-tips for 3. og 4. klasse

Sommerlesende barn

 

det forsvunne perlekjedet

Samuel Bjørk: Det forsvunne perlekjedet

Serie: Detektivene på Torshov

Finnes som lydbok og e-bok i BookBites

Kim går i sjetteklasse på Torshov i Oslo. Når fotballkarrieren blir lagt på hylla grunnet en skade, bestemmer Kim seg for å starte en detektivklubb sammen med noen venner. En dag får de vite at fru Abrahamsens perlekjede har blitt stjålet, og ikke nok med det: Moren til en i klubben er anklaget for å ha gjort det. Detektivene på Torshov bestemmer seg for å ta saken.

 

steinfjesLars Daneskov: Steinfjes

Lulus mamma er frisør og klipper alltid de samme frisyrene. Faren er alltid travel, og fyker ut av huset med skjorte og slips hver dag for å gå i møter i kommunen. Lillebror Morgan, som Lulu trodde det skulle være morsomt å få, er bare en siklende unge som ikke kan noen ting. Det er i grunnen ikke morsomt å være Lulu. Men så finner hun steinen Steinfjes. Når hun holder steinen i hånden går alt hun ønsker seg i oppfyllelse.

 

de blå hvaleneJan Ove Ekeberg: De blå hvalene

Serie: Vilja Vikingjente

Vilja Vikingjente må hjelpe moren sin, som er veldig syk. Trollkona ber henne hente noe fra en hval. Det kan hun bruke i en medisin. Ute i bukta er det en liten hvalunge som har satt seg fast og kommet vekk fra moren sin. Vilja må redde både hvalungen og moren, og det blir neimen ikke enkelt.

 

kattenapperenEndre Lund Eriksen og Gisle Normann Melhus: Kattenapperen

Serie: Dyrenes detektivbyrå

Nora elsker dyr, og hun har vært så heldig å få bli aspirant i Dyrenes Detektivbyrå. Sammen med mesterdetektiv-hvalrossen Carl Berner og den hyperaktive minken Mirja skal hun etterforske dyrerelaterte saker i Nordlund. Men Carl Berner er mest opptatt av å spise tørrfisk, og Mirja vil helst arrestere alle. Må Nora løse sakene alene?

 

kråkesøstreneMalin Falch: Kråkesøstrene

Serie: Nordlys

Tegneserie

Det mystiske fjellfolket tar imot Sonja, Bjørnar og Lotta. Folkene i bygda en vennlige og den er full av praktisk magi. Sonja får like vel snusen i at lederen deres skjuler en stor hemmelighet. Det blir tydeligere for Sonja hvem som er fiender og hvem som er venner.

 

nattafortellinger rebelske jenterElena Favilli og Francesca Cavallo: Nattafortellinger for rebelske jenter

Fakta

Finnes som e-bok i BookBites

Det finnes mange damer du skulle ha møtt, enten fordi de er forbilder eller fordi de har gjort spesielt spennende ting i livet sitt. Nå kan du møte dem, i disse fortellingene. Noen har du nok hørt om, andre må du bli kjent med for første gang. Her finner du alt fra politikere til pirater.

 

Heidi Linde: Annenhver uke

Serie: Olivias liv

Finnes som e-bok i BookBites

Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa. Hos pappa og hans nye kone er det stille og rolig og orden og system, og Olivia elsker å være der. Hos mamma og mannen hennes er det stort sett bare kaos og veldig mye liv og latter med stesøsken og halvsøsken, og Olivia elsker å være der også. Hun er ei veldig fornøyd jente, men så begynner det å skje ting som endrer hverdagen hennes. Hvorfor kan ikke alt være som det pleide å være?

 

greia med klimaOle Mathismoen og Jenny Jordahl: Hva er greia med klima?

Faktabok/tegneserie

Boken er et dypdykk ned i klimakrisen. Hva er i ferd med å skje, hvorfor skjer det, og hva kan gjøres. Det tunge og kompliserte innholdet formidles på en smart, morsom og lettfattelig måte av to mestere i faget.

 

Jill Moursund: Zombiene kommer!

Lettlest

Hvis zombiene kommer og oversvømmer verden, trenger man mat, vann, et trygt oppholdssted og ikke minst en håndbok i hvordan man overlever. Boken forteller alt man trenger å vite, for eksempel hvordan man kan lure seg forbi en zombie usett, eller hvordan tilkalle hjelp uten internett og telefon.

 

katt savna omslagCamilla Otterlei: Katt savna

Finnes som e-bok i BookBites

Simone har alltid drømt om å få en katt. Hadde bare ikke pappa vært så allergisk! Hver kveld leser hun i Kattens ABC, men Simone får ikke svar på det hun lurer mest på. Kan kattemennesker og hundemennesker være venner? En dag finner Simone en lapp i lomma med en mystisk beskjed, og ingenting blir som før.

 

sherlock hund omslagIsaac Palmiola: To og en halv detektiv

Serie: Sherlock Hund

Artur og Agata har endelig fått hunden de drømmer om, men på første luftetur i parken blir han kidnappet.  Det eneste de vet er at kidnapperen kjører Ferrari.  Det viser seg at Sherlock Hund har magiske evner. Sammen løser hunden og barna mysterier for å stige i gradene i klubben Mystery Club.

 

Mats Strandberg: Monsteret og menneskene

Serie: Monsteret Frank

Frank er en vanlig gutt om dagen, men om natten blir han forvandlet til et monster, et snilt og søtt lite monster. Han har mange monstervenner som er like snille som han, men når han er den vanlige Frank, er han ensom og blir mobbet. Folk i byen er redde, og de blir aggressive, glemmer å tenke og vil bare utrydde monstrene, men de vet ikke hvem de er og at de er helt ufarlige. Det er flere bøker i serien “Monsteret Frank”, og de er både spennende og tankevekkende.

 

Arne Svingen: Flukten til verdens ende

Serie: Agent Elvin Griff

Finnes som e-bok i BookBites

11 år gamle Elvin Griff er på flukt. Han har rømt fra en topphemmelig agentskole hvor han har vært elev hele livet. Nå er skolen på jakt etter ham. Smarte Edvin klarer å holde agentene på avstand, men han vet at de ikke vil gi opp jakten. Han flykter derfor til Endevik. Der møter han mobbere, slemme voksne og Lydia som har sine egne hemmeligheter.

 

Utskriftsvennlig versjon