Sommerles-tips for 1. og 2. klasse

 

BokomslagAntje Damm: Besøket

Bildebok

Den gamle damen Elise bor alene og kommer seg sjelden ut av huset. Hun er redd for alt hun ikke vet hva er. En dag kommer et lite papirfly seilende inn av et åpent vindu og lander i stua. Dagen etter får Elise besøk av en gutt som ikke gir seg før hun åpner døra. Med seg inn i hennes svart-hvite hus har han masse kreativitet, nysgjerrighet…og farger.

 

 

Line Baugstø: Kaja og Stine og mysteriet i skogen

Lettlest med små bokstaver

Kaja og Stine er på tur i skogen med klassen, da de kommer forbi et gammelt, forfallent hus med massevis av søppel. Læreren sier at politiet gjerne vil vite hvem som har dumpet så mye skrot der, og de to detektivjentene begynner å undersøke saken. De møter en gammel dame, men er hun bare snill og hjelpsom? Og hvor ble det av klassen?

 

 

revenFranziska Biermann: Reven som slukte bøker

Lille herr Rev var veldig glad i bøker. Han kjøpte dem, leste dem, og så spiste han dem med salt og pepper etterpå. Dette ble veldig dyrt, så etter hvert begynte han å snike seg rundt på jakt i biblioteket og å rane bokhandlere.

 

 

 

flymaskinChris Oxlade, tilpasset av Jan Chr. Næss: Fantastiske flymaskiner

Lettlest med små bokstaver

Denne boka presenterer berømte flygere og viser deg noen flotte fly. Du får vite hvor lenge verdens første flytur varte og hvor raskt verdens raskeste jetfly er. Du kan lese om hvordan et fly tar av og lander og om fly som ikke har motor.

 

 

halloskogenAnna Fiske: Hallo skogen

Bildebok, myldrebok

Bli med og følg livet i skogen i tre hektiske døgn. Her er det alt annet enn stille og fredelig. Enhjørningen lager leven.
Noen sager ned greinen der ugla sitter. Bjørnen gjemmer seg. Grønn-nissen og Gurra prøver seg som gründere.

 

 

Henrik Hovland og Torill Kove: Johannes Jensen tar nattoget

Bildebok

Johannes Jensen skal på konferanse i Bergen. Problemet er at Johannes er redd både for bergensere og menn med skjegg. Og Bergen er en by full av bergensere. I tillegg må han ta nattoget dit. Det hoper seg opp med utfordringer for den engstelige krokodillen Johannes.

 

 

leonaAnneli Klepp: Leona i premietrøbbel

Lettlest med små bokstaver

Leona finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun er en blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda med en drivkraft som alle barn skulle ønske de hadde.

I bok nummer to skal klassen på tur i skogen. Læreren er kjempesur, men Leona har en idé til hva som kan muntre ham opp. Alle liker premier, spesielt lærere. Eller?

 

 

superhelten tor omslagAnneli Klepp: Superhelten Tor

Lettlest med små bokstaver

Tor vil bli superhelt. Han må opp på toppen, før de andre! Vil han klare det? Og blir han da en ekte helt? Den tolvte boken i den populære serien om Tor og Mia handler om hva som skal til for å bli en superhelt. Men den handler også om vennskap og om hva som teller når det kommer til stykket.

 

 

samira omslagCamilla Kuhn: Samira og skjelettene

Bildebok

Samira nekter å tro at det frøken sier er sant, at alle har et skjelett på innsiden av huden. Noe så ekkelt. Tanken på at hun, bestevenninna Frida eller noen andre går rundt med et skjelett på innsiden er nesten ikke til å holde ut. Heldigvis vet mamma råd. Hun legger Samira på kjøkkenbordet, og finner frem både bøtte og verktøy. For dette må undersøkes nærmere.

 

 

dinosaurdalenKyle Mewburn: Herman Hule. Dinosaurdalen

Dette er første bok i serien om Herman Hule. Han er en genial steinaldergutt som blir venn med en T-Rex. Familien til Herman er dessverre veldig dumme og liker ikke å tenke. Herman passer ikke spesielt godt sammen med dem, men han må redde dem stadig vekk, for de skjønner ikke når det er fare på ferde.

 

 

ulv i fåreklærAnne B. Ragde etter Æsop: Ulven i fåreklær

Lettlest med små bokstaver

Ulven er sulten, men sauene han har lyst på blir godt passet på av gjetere.  Han kler seg ut i fåreklær og blander seg med saueflokken.  Det er virkelig varmt under ulla, men ulven synes han har en god plan. Men selv om han ikke blir avslørt lønner det seg nok ikke å være en ulv i fåreklær. Språket i historien er moderne, men moralen er den samme gamle.

 

 

kokosøyaOle André Sivertsen: På eventyr med kaptein Skrekk. Skatten på Kokosøya

Noras onkel ble kalt «lille Skrekk» som barn. Årsaken var at han var redd for alt og besvimte når han så blod. Han forsvant på mystisk vis i en kiste mens han lekte gjemsel og kom aldri tilbake.
Nora finner den samme kista på loftet til morfar, og når hun klatrer oppi den, havner hun i en sjørøververden.

 

 

leo liten onkelTiril Valeur: Leo får en liten onkel

Lettlest med store bokstaver

Leo ønsker seg veldig en onkel, en sånn som tar ham med på fotballkamp og andre morsomme ting. En dag sier bestemor at hun er gravid, og at Leo skal bli onkel! Det var ikke akkurat en sånn liten onkel han ville ha, men kanskje det blir morsomt likevel?

 

 

fugl på hodetMo Willems: Det er en fugl på hodet ditt

Lettlest med små bokstaver

Elefanten Gerhard og grisen Gisse er bestevenner. De opplever mye morsomt og spennende sammen. Gerhard er veldig følsom og dramatisk. Det er ikke Gisse. Han er den smarte og rolige typen. Det sitter en fugl på hodet til Gerhard. Det kunne vært verre, det kunne ha vært to fugler på hodet hans.

 

Utskriftsvennlig versjon