Om oss

Nordre Follo bibliotek avdeling Kolben holder til i kulturhuset Kolben. Vi er en sosial og kulturell møteplass for alle: «hjertet i Kolben og ditt bibliotek». Her finner du også Kolben galleri med lokalt forankrete kunstutstillinger.

Biblioteket er meråpent for lånere med oppgradert lånekort.
Du må være over 18 år og inngå kontrakt med biblioteket for å få tilgang.

Når biblioteket er stengt kan du levere det du har lånt i returkassen til venstre for Kolbens hovedinngang eller ved inngangen til biblioteket i 2.etasje.

Vi har reduserte betjente åpningstider i romjulen, i påsken og om sommeren. Nyttårsaften, påskeaften og julaften holder vi stengt. BUA og Kolben galleri følger bibliotekets betjente åpningstider.

Kontaktinformasjon og adresse

Nordre Follo bibliotek avdeling Kolben, 2. etasje i Kolben
Tlf. 66 81 50 50
E-post: kolbenbib@nordrefollo.kommune.no

  • Besøksadresse: Strandliveien 1, 2. etasje
  • Postadresse: Postboks 3010, 1402 Ski
  • Varelevering: Solbråtanveien 4

Organisasjonsnummer: 922 092 648

Generelt om biblioteket

Formål og oppgaver for biblioteket er fastsatt i reglement for biblioteket.

Våre prioriterte mål:

  • En god sosial og kulturell møteplass for alle
  • Et bredt og tilgjengelig tilbud av kunnskap og opplevelser
  • Et formidlingstilbud som inspirerer til leseglede og bibliotekbesøk, med et spesielt ansvar for barn og unge

Tilbudene rettes mot hele befolkningen. Vi har en aktiv arrangements- og formidlingsvirksomhet. For barn/familier arrangeres bl.a barneteater og eventyr-/fortellerstunder. Alle elever på 3., 6. og 8. trinn inviteres til biblioteket i løpet av skoleåret. Litteratur formidles til unge i et nært samarbeid med skolene. For voksne arrangeres blant annet bokprat og forfatterbesøk. Mye av arrangementsvirksomheten skjer i et samarbeid med kulturhuset, kulturskolen og andre aktører.

Galleriet

Drives i samarbeid med fire ”billedorganisasjoner». Biblioteket og de fire foreningene fordeler utstillingstid slik at det blir tilbud varierte utstillinger innen billedkunst, foto og husflid gjennom hele året.

Bibliotekets historie

Oppegård bibliotek ble stiftet i 1922. I anledning bibliotekets 90-års feiring i 2012 ble det laget en utstilling over bibliotekets historie. Alle utstillingsplakatene ble samlet i et hefte som også er til hjemlån.

1.1.2020 ble kommunene Ski og Oppegård slått sammen til Nordre Follo kommune. Nordre Follo bibliotek ble opprettet med to avdelinger: Ski bibliotek i Ski og Kolben bibliotek på i Kolbotn.