Litteraturfestivalen i Akershus ble offisielt åpnet i Kolben lørdag 19. oktober.

Festivalen arrangeres årlig som et samarbeid mellom fylkesbiblioteket og alle folkebibliotekene i Akershus. I løpet av festivaluken kan publikum glede seg over 100 litterære arrangement på bibliotekene. Arrangementene er, med noen få unntak, gratis og åpne for alle. På programmet i Akershus står blant annet forfattermøter, debatter, foredrag, teaterforestillinger og utstillinger.

Her hos oss i Kolben skjer følgende:

Festivalutstilling – Oppegård bibliotek og Kolbotn maleklubb

Kolbotn maleklubb viser arbeider med litterært innhold. Utstillingen står i Bibliotekgalleriet fra 19.- 29. oktober.

Inngangen til galleriet er gjennom barneavdelingen i biblioteket.
Galleriet holder åpent i bibliotekets betjente åpningstid.


Tore Renberg Onsdag 23. oktober kl 19.00 starter Tore Renberg sin norgesturné i Kolben med forestillingen: «En kveld med Tore Renberg». Velkommen til en helaften med litteratur, standup, teater og musikk.

Denne kvelden møter vi fortelleren, sangere og scenekunstneren Tore Renberg i en krysning av konsert, litteraturkveld og standup. Han er kjent for sin spontanitet og nærhet til publikum og byr raust på seg selv. Med seg på laget har han sin faste makker, gitaristen Alexander Flotve.

Renberg ga i slutten av august ut romanen, «Ingen tid å miste». Han har tidligere turnert land og strand med denne blandingen av litteratur, standup, teater og musikk, og nå er vår tids mest leste Rogalending klar igjen. Han vil lese fra den nye boken, han vil hente fram gamle schlägers fra forfatterskapet, han vil overraske med utfall og innfall, og han vil synge både gamle og nye låter fra sin solokarriere.

Onsdag 23. oktober kl. 19.00 Sal 2 Kolben kulturhus Bill.: 250


Åpningsfest for Litteraturfestivalen i Akershus 2019 lørdag 19. oktober

Program for dagenBare Egil og ASlags superpopulære barneshow
11.00-14.00: Poesibussen (Bibliotekbussen) står på torget.
12.00: Åpningstaler og Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow i sal 2 (ikke flere bill. ledig)
ca 13.00: Boller og saft i biblioteket!

I samarbeid med Fylkesbiblioteket i Akershus.

Aslag og Bare Egil presenterer et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke. Dette er et svært morsomt, men til tider også et svært utfordrende show for barna. Her får de ofte sitt første brutale møte med alt fra ironi til en del ubehagelige sannheter som de kanskje ikke er helt vant til å høre, som at barn faktisk er en god del dummere enn voksne og at de også er svært bråkete. Det siste er på mange måter en selvoppfyllende profeti for det blir som regel et voldsomt engasjement i publikum. Passer best fra 6 år og oppover. Foto: Lars Opstad.