Tips til deg som liker «Kyss meg på tirsdag»

barn leser

Likte du Kyss meg på tirsdag og de andre bøkene om Ella av Unni Lindell? Da kan det hende du vil like disse bøkene også!

 

isa bea omslagAnnie Barrows: Isa + Bea og de andre bøkene om Isa og Bea

Isa og Bea er to helt forskjellige jenter. Isa er rolig og bruker mesteparten av dagen på å lære seg å bli en heks. Bea er en bråkebøtte som aldri står stille. De trodde aldri at de kunne bli venner, men en dag endrer alt seg. 

 

 

 

agnes bestevenn omslagThomas Halling: Jeg er Agnes, ønsker: bestevenn

Bestevenninnen har flyttet, og Agnes trenger virkelig en ny. Kanskje må hun lete utenfor klassen? I de andre bøkene i denne søte og morsomme serien ønsker hun seg hund og kjæreste. 

 

 

clarice bean omslagLauren Child: P for problemer og de andre bøkene i Clarice Bean-serien

Clarice forteller på en veldig underholdende måte og med mange overdrivelser om alle utfordringene hun må takle på skolen og hjemme. Hva er riktig, og hva går bare ikke an? 

 

 

 

krise-kristine omslagJoanna Nadin: Krise-Kristine er en katastrofemagnet og de andre bøkene om Krise-Kristine

Kristine Olsen synes det er urettferdig at pappa kaller henne Krise-Kristine, for hun kan vel ikke noe for at de fleste av hennes “gode” idéer viser seg å ikke være så gode likevel!  

 

 

maja mill omslagBjørn Olav Hammerstad: Maja Mill: helt tilfeldigvis meg og de andre bøkene om Maja Mill

Maja leser til langt på natt, og kommer ofte for sent på skolen. Hun dikter opp de mest fantastiske bortforklaringer, og får læreren til å tro på dem. Hun melder seg selvfølgelig på skolens skrivekonkurranse, men så får hun skrivesperre! Så oppdager hun at rektor er i ferd med å utføre en slu plan. Han må avsløres! Men hvor er det blitt av læreren? 

 

 

sprekkehemmeligheter omslagAnneli Klepp: Sprekkehemmeligheter og de andre bøkene i serien «Lines verden»

Bøkene om Line er morsomme, lettleste og lett for jenter å kjenne seg igjen i. Varme fortellinger om vennskap, forelskelse og familie og alt som er hemmelig. 

 

 

kaninvasjonen omslagAlice Pantemüller: Kanininvasjonen og de andre bøkene i serien «Mitt liv som Lotte»

«Mitt liv som Lotte” er en serie med humoristiske dagbokfortellinger om alt det vanvittige, rare og kule som skjer i livet til Lotte. Hun havner hele tiden i situasjoner som er enten dødspinlige, superflaue, morsomme eller mystiske. Mange illustrasjoner. 

 

 

 

ella omslagTimo Parvela: Ella og de andre og de andre bøkene i Ella-serien

Dette er elleville og morsomme fortellinger om Ella og vennene hennes i klassen. Ella synes skolen er kjempegøy. Det skjer alltid så mye gøy der, og mye av det er nok fordi Ella lurer på så mye rart, og hun gir seg ikke før hun får svar. 

 

 

klementina omslagSara Pennypacker: Klementina og de andre bøkene i Klementina-serien

Klementina er ei morsom jente med mange artige påfunn. Hun gjør alt for å være snill og hjelpsom, men likevel havner hun stadig vekk på rektors kontor. I den første boka vil hun hjelpe venninna Filippa, men havner i masse trøbbel, og det blir verre og verre. Ikke er det noe bedre hjemme heller. 

 

 

 

hedvig omslagFrida Nilsson: Hedvig er skolejente og de andre bøkene om Hedvig

Hedvig bor i hutaheiti og er nabo med ingen. På skolen får hun venner, og det er ikke grenser for hva denne freidige, livsglade og oppfinnsomme slyngeljenta kan finne på. Bøkene er kritikerrost, og forfatteren og blir sammenlignet med Astrid Lindgren og Roald Dahl, fordi hun skriver om livet, døden og kjærligheten med grenseløs humor og stort alvor.

 

 

stine omslagTania Kjeldset: Stine kan ikke svømme og de andre bøkene om Stine

Fine hverdagsfortellinger om Stine, ei vanlig jente det er lett å kjenne seg igjen i. I “Stine kan ikke svømme” er hun så flau, for de andre i klassen kan svømme og ikke hun. I svømmehallen med pappa later hun som hun kan svømme, for bulldoseren Gunn er der, og hun vil sikkert fortelle hele klassen om det hvis hun vet at Stine ikke mestrer det ennå. Men pappa sier det er dumt å late som man kan noe man ikke kan. 

 

 

sirkus storfamilie omslagAnja Hitz: Sirkus storfamilie og Den store flyttedagen

Rose er enebarn og bor annenhver uke hos mamma og pappa. Nå har mamma truffet Frank, som har 5 barn, og plutselig er familiesituasjonen en helt annen. Herlig hverdagsrealisme, mye å kjenne seg igjen i, gode og vonde følelser, mye humor, varme og kjærlighet. 

 

 

annenhver uke omslagHeidi Linde: Annenhver uke

Olivia bor annenhver uke hos mamma og pappa. Hos pappa og hans nye kone er det stille og rolig, orden og system, og Olivia elsker å være der. Hos mamma og hennes mann er det stort sett bare kaos og veldig mye liv og latter, med stesøsken og halvsøsken, og Olivia elsker å være der også. Hun er ei veldig fornøyd jente, men så begynner det å skje ting som endrer hverdagen henne. Hvorfor kan ikke alt være som det pleide å være? 

 

 

Utskriftsvennlig versjon