lør
03
mar
ons
04
apr

Utstilling i regi av Oppegård kunstforening fra 3. mars til 3. april

Sted: Bibliotekgalleriet


Jan Harr stiller ut i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 3. mars til 3. april. Harr maler nordnorsk natur med blomsterenger og fjell, valmuer og rorbuer.  - Jeg bruker blomster i mine bilder, fordi blomster er vakre, og fordi jeg som estetiker gjerne vil formidle skjønnhet, har Jan Harr uttalt. Oppegård kunstforening viser grafikk og malerier skapt av denne kjente kunstneren i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 3.mars til 3. april. Han har selv gitt salgsutstillingen tittelen "Sommer i mars".

- Min billedverden oppsto da jeg var mellom 15 og 16 år, forteller Jan Harr. Det var den gang han grov i jorda og ville bli gartner. - Jeg lærte mye botanikk, som jeg har hatt stor glede av senere, legger han til. Han maler nordnorske stemninger, blomsterenger med prestekrager, røde valmuer og svaiende kornaks. I bakgrunnen opptrer ofte fjellene han så fra gutterommet.

Jan Harr er født i Harstad, 18. mai 1945. En tid med jubel og glede. Det er så en skulle tro stemningen smittet til den nyfødte. Jan er en glad og positiv person som søker etter harmoni i både bilder og livet. Som betrakter kan du finne poesi i noen bilder og mystikk i andre. Vi forbinder vanligvis ikke nordnorsk natur med fargerike blomsterenger, men Harr forteller at akkurat rundt Harstad, fra Tjeldbergsundet og nordover, er det grønt og frodig.

I Bibliotekgalleriet vil Jan Harr først og fremst vise grafikk, men han har også med noen malerier. Blant motivene kan vi glede oss over røde valmuer, blå måneskinnsstemning, fjell og blomsterenger og rorbuer fra Lofoten. Bilder med ro og harmoni.

Arr. : Oppegård kunstforening
Utstillingen åpner lørdag 3. mars
kl. 12.00. (Påskestengt 29. mars - 2. april).

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet