lør
01
sep
tir
18
sep

Oppegård kunstforenings høstutstilling med kunst av Karen Patricia Lea.

12:00

Sted: Bibliotekgalleriet

Karen Patricia Leas arbeider strekker seg over et større tematisk område, hvor begreper som brudd, kontinuitet, flyktighet, stillstand, og tid utgjør en rød tråd. I dette prosjektet ligger mye av fokuset på ventetid; øyeblikket før noe skjer, eller før en reaksjon inntreffer. Med utgangspunkt i stills fra videoklipp, TV og film blir det spesifikke gjort om til noe generelt og tvetydig - beskjæring, kombinering av ulike gjennomskinnelige lag og blanding av kilder gjør at stillbildenes originale kontekst gradvis forsvinner, og motivenes mening forblir åpen.

Selv om maleri er det som ligger hennes hjerte nærmest, jobber hun også med broderi og tekst - ofte med utgangspunkt i sitater og ord tatt ut av sin opprinnelige sammenheng.  Ved å klippe bort og legge til noe annet får teksten en annen slagkraft når enkeltord får bære verket alene. I broderiene blir pikslene gjengitt med tråd og sitatene eller kildene blir dermed tydelige i form av nøyaktighet, men også disse motivene unnslipper et fast narrativ - ingen av verkene skal ha en spesifikk betydning, og ingen, ikke heller kunstneren, sitter på en fasit.

Karen Patricia Lea er født og oppvokst i Ås, hvor hun fortsatt bor og arbeider. Hun har studert maleri ved Einar Granum Kunstfagskole og ved Strykejernet Kunstskole i Oslo, og har i tillegg en mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo.

http://www.karen-patricia.com   

all-the-things  so-i-kept

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet