man
22
okt

Hvilke kamper kjempes i norsk samtidslitteratur?

11:00

Sted: Sal 2, Kolben kulturhus

Kan litteratur bidra til samfunnsendring? Hvem lytter? Hvem blir sure? Er endringsviljen i samtidslitteraturen mer moralsk enn politisk? Og har litteratur i det hele tatt et ansvar for å belyse våre kollektive sår?

Møt forfatter Annette Münch og Brynjulf Jung Tjønn i samtale med Marta Breen om litterær samfunsskritikk.

Marta Breen (1976) er sakprosaforfatter, journalist og foredragsholder. Hun har blant annet skrevet bøkene «Piker, vin og sang», «Født feminist» og «Hele Norge baker ikke». Sammen med illustratør Jenny Jordahl har hun utgitt «60 damer du skulle ha møtt» og «Kvinner i kamp». Breen har jobbet for NRK, Dagbladet, VG og Kvinner og klær, og er fast spaltist i Dagsavisen. Hun har sin egen blogg, og tidligere leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Annette Münch (1981) er ungdomsbokforfatter og magasinredaktør. Blant annet har hun skrevet bøkene «Kaoskrigeren», «Badboy:Steroid», en bok hun fikk Brageprisen for, og «Dropout». Annette har jobbet som magasinredaktør i Egmont og vært ansvarlig for debattsiden Si ;D i Aftenposten. Hun er i dag redaktør i Flow Media

Brynjulf Jung Tjønn (1980) er forfatter og redaktør. Tjønn debuterte i 2002 med romanen «Eg kom for å elske», og har siden skrevet bøker for barn, unge og voksne. Han fikk Brageprisen for ungdomsboka «Så vakker du er», og er i høst aktuell med boka «Smadra». 

Arrangementet er støttet av Fritt ord.

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet