lør
31
aug
tir
17
sep

Eva Harr - Landskap i uroens tid

Sted: Bibliotekgalleriet

Oppegård kunstforening

Er du glad i stemningsfulle bilder med gamle hus og vakker natur kan du oppleve dette i Bibliotekgalleriet frem til 17. september. Der arrangerer Oppegård kunstforening salgsutstilling med den kjente kunstneren Eva Harr.

- Min billedfortelling handler om tilstander og stemninger, lys og mørke. Et indre landskap fylt av symboler og detaljer fra det nordlige landskapet. Et hus er et ansikt og kanskje det tryggeste vi vet, spesielt når vi kaller det et HJEM, skriver kunstneren i sitt Artist Statement.

Utstillingen "Landskap i uroens tid" omfatter både grafikk og maleri. Bildene formidler ofte det varme aftenlyset, eller en nordnorsk nattstemning. Landskapene er rolige rammer for gamle hus.  Eva Harr er glad for at vi nå begynner å få en ny bevissthet rundt vern av gamle bygninger og kulturlandskapet.

Bildene  hennes er også en svar på den uro som preger vår tid. Og ikke minst klimaendringene som truer naturen. - Dette preger mitt blikk og er underliggende i valg av motiv. Samtidig er lysets skiftninger og landskapet i nord veldig viktige inspirasjonskilder.

Eva Harr har bodd i Oslo i rundt femti år, og hun maler den nordnorske naturen like gjerne der som i Nord-Norge. - Min avstand til dette landskapet har skapt en annen form for nærhet til den nordlige landsdelen og en større bevissthet rundt min kulturtilhørighet.

Kunstneren tilbringer også mye tid i Nord-Norge. Der besøker  hun blant annet Reine kultursenter i Lofoten, som viser en fast samling av bildene hennes. Hun har hatt en rekke separatutstillinger over hele landet og deltatt på flere kollektivutstillinger.

Illustrasjon: Utsnitt av "Over jorden II"  - ett av Eva Harrs vakre landskap du kan oppleve på utstillingen "Landskap i uroens tid" i Bibliotekgalleriet i Kolben fra 31. august til 17. september.

Inngangen til galleriet er gjennom barneavdelingen i biblioteket. Galleriet holder åpent i bibliotekets betjente åpningstid.

For 

Gå tilbake til oversikten over programmet