ons
17
mar
tir
30
mar

Med Bjørn Vatne, Penelope Lea og Robert Mood

Pris kr Gratis

Nå kan du se samtalen «Krig og klima», på nettet. (Nordre Follo bibliotek avd. Kolben, 11. mars 2021)

Forfatter Bjørn Vatne, miljøaktivist og Unicef-ambassadør Penelope Lea og tidligere hærsjef og president i Røde Kors, Robert Mood, samtaler med bibliotekar Hilde Sjølset om sammenhengen mellom klima, konflikt og krig. «Hvis vi ikke klarer å sette en ny kurs nå, blir disse problemstillingene mye verre. Da blir de flyktningstrømmene vi ser nå bare små i forhold.» Påstanden kommer fra den tidligere hærsjefen Robert Mood, og han snakker om menneskeskapte klimaendringer. Hva er sammenhengen mellom klima, krig og konflikt?

Klimaendringer kan føre til mangel på mat og ressurser, som fører til migrasjon, som så kan føre til krig. Å oppnå målene i Paris-avtalen synes å være en formidabel oppgave for verdenssamfunnet, men er sannsynligvis liten sammenlignet med å håndtere problemene klimaendringene kan påføre oss. Hvem skaper klimaendringene – og hvem utsettes for krigene de skaper?

Arrangementet inngår i en Fritt Ord-støttet arrangementsrekke «I krigens kjølvann» der vi i Nordre Follo bibliotek arrangerer fire arrangementer. Arrangementene vil fra ulike vinkler undersøke hvordan kriger oppstår og hva de fører med seg.

Se samtalen ved å klikke her

Her er lenke til Facebook-eventet: Facebook

 

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet