tor
25
okt

Jazzkonsert med tekster av Hans Børli i anledning hans 100-årsjubileum. Ånnevik og In the Country spiller her sangene fra den kritikerroste plata

20:00

Sted: Sal 2

Pris kr 250/ 200 (medlem/student)

Trioen In The Country er et av de mest veletablerte og populære jazzband i den mangfoldige norske bandfloraen. Med sin vakre, lyriske og ofte suggererende musikk har de skaffa seg et stort publikum. Nå har de innledet et samarbeid med vokalisten, komponisten og tekstforfatteren Frida Ånnevik. Samarbeidet med In The Country har resultert i plata ‘Skogenes sang’ der de presenterer tekster av lyrikeren Hans Børli.

Børli er en av de fineste lyrikerne i norsk etterkrigslitteratur. Han levde sitt liv i skogstraktene øst i Hedmark, og han brukte naturen rundt seg som språklige rammer om allmenne, menneskelige temaer. Hans språk var sterkt prega av en rik dialekt og var ofte usedvanlig vart, skjørt og poetisk. Det fins faktisk en musikalsk forbindelse mellom In The Country og Børli. Ikke bare skrev han tekster prega av stor musikalitet, men han skrev direkte om musikk også, som f.eks. i de kjente dikta ‘Louis Armstrong’ og ‘Makeba synger’.

‘Skogenes sang’ ble nominert til Spellemannsprisen i åpen klasse, og den som ønsker å høre denne praktfulle musikken i levende live fra en scene, kan bare møte opp på Kolben kulturhus denne kvelden. Vi får høre sangene fra plata – pluss noen til! – framført av Frida Ånnevik (vokal), Morten Qvenild (tangenter), Roger Arntzen (bass) og Pål Hausken (trommer).

Arrangeres i samarbeid med Kullebunden Jazz.

Bill.: 250/ 200,- (student/ medlem) på kolben.no eller i Kolben/ biblioteket.

Foto: Jørn Stenersen

For  Fortellerstund| ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet