lør
25
jan
klimafestivalen

Synes du det gjør vondt å kaste mat? Thomas Horne har skrevet boken «Kunsten å ikke kaste mat». Lær av han hvordan vi kan bidra til å gå fra matsvinn til matvinn.

14:00

Sted: Torget

FNs klimarapport for 2019 anser matsvinn som et av de tre mest alvorlige miljøproblemene vi står overfor i dag og en av vår tids mest meningsløse klimatrusler. Dette både KAN og BØR vi gjøre noe med. Det er bra for miljøet, ikke minst for lommeboka, men folk trenger kunnskap, og det er her foredraget kommer inn! Foredragsholder er mataktivist og forfatter Thomas Horne.

Hvor mye mat kaster vi og hvorfor gjør vi det? Hva er konsekvensene for klima og miljø? Hvilken risiko er knyttet til å spise gammel mat? Hva er problematisk med dagens datomerking? Hva skjer med maten, hva er farlig og hva skal du se, lukte og smake etter? Gjennom praktiske eksempler gir Thomas Horne svaret på disse spørsmålene og mange flere.

Horne har gitt ut fem kokebøker, to lærebøker om menneskerettigheter, bestselgeren «Ølbrygging fra hånd til munn», «Balkongbønder» og «Om Sider». Thomas har lang fartstid fra Amnesty International, Flyktningehjelpen og Global Dignity, Ettersom han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner gjennom flere år, gjør de to diametralt ulike tilnærmingene til mat Thomas til en annerledes matformidler.

I samarbeid med Naturvernforbundet i Oppegård og Framtiden i våre Hender Oppegård.

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet