tor
27
sep

«Veier jeg gikk forbi. Om minner, tid og bevissthet». Gerd Hammerstad holder foredrag om fjorårets vinner av Nobelprisen i litteratur.

19:00

Sted: Bibliotekgalleriet

Pris kr 50/ gratis (skoleelev/ student)

Nobelprisen i litteratur for 2017 ble tildelt den britiske forfatteren Kazuo Ishiguro fordi han «i romaner med stor emosjonell kraft har avdekket avgrunnen som rår i vår illusoriske følelse av tilhørighet i verden». I Ishiguros romaner bretter personene ut sine liv, holder dem opp mot lyset, det skjer oppdagelser og åpenbaringer, og en forståelse av hvordan livet har vært, og hvordan det kunne ha blitt. Spenningen bygges opp i rolig tempo, det tar tid før vi aner at ting ikke er som de ser ut til å være. Noen ganger fører de stillfarende åpenbaringene til det reneste skrekkscenario. Ofte har fortellingene et dramatisk bakteppe som står i sterk kontrast til en rolig og lavmælt fortellerstemme. Ishiguro er en ypperlig forfatter, og skriver med både humor og sterkt alvor. Vi kjenner oss igjen i personene, og bøkene har driv og spenning, slik at vi bare må lese videre.

Bill.: 50,- på kolben.no eller i Kolben/biblioteket. Skoleelev/student går gratis. Det anbefales å hente ut fribillett for å være sikret plass.

Foto: Joel Ryan/ privat

For  Fortellerstund| ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet