søn
11
nov

På Filosofisøndag beriker ulike mennesker hverandre med sine erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt. Dagens tema er "Hva er det gode liv?"

15:00

Sted: Bibliotekgalleriet

Pris kr 50/ (skole/ student gratis)

På Filosofisøndag beriker ulike mennesker hverandre med sine erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt.  Som samtaleleder er filosofisk praktiker Ingun Steen Andersen aktivt med og stiller spørsmål. Likevel er det deg som deltaker og dine tanker som er i fokus.

Om dagens tema: Mennesker har til alle tider filosofert over hva som er det gode liv. Antikkens kjente filosofer utforsket alle sammen spørsmålet, men kom fram til forskjellige svar. Hvilke tanker gjør vi oss om dette i dag? 

Aristoteles bruker bueskytteren som metafor når han sier at for å lykkes med å leve et godt liv, må vi ha en klar forestilling om hva det er: For å klare å sikte og skyte blink, må bueskytteren se blinken. Hvis den er skult i tåka, nytter det ikke. Kanskje kan  en samtale om det gode liv hjelpe oss til å klarne blikket? 

Billett kr. 50 på Kolben.no / Skoleelev/student går gratis. Det anbefales å hente ut fribillett for å være sikret plass.

Foto: Marianne Melstrøm

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet