lør
30
okt

På FilosofiLørdag beriker vi som deltar hverandre med erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt.

15:00 til 16:30

Sted: Bibliotekgalleriet

Pris kr Gratis

På filosofilørdag er det dialogen som er i sentrum. Ulike mennesker møtes og deler tanker om aktuelle og filosofiske tema. Målet er å bli litt klokere sammen. Møtet med andres perspektiv kan både berike og utfordre egen tankeverden. 

Dagens tema: Hva vil det si å tenke kritisk? Kritisk tenkning er en viktig verdi i demokratiske samfunn, men hva vil det egentlig si i praksis? 

Hva har kritisk tenkning med lyttekunst og ydmykhet å gjøre? Og hvordan kan vi styrke vår vurderingsevne i møte med falske nyheter, konspirasjonstenkning, lureri og bedrag samtidig som vi bevarer bevisstheten om forskjellen på sunn, og usunn, skepsis? 

Velkommen til en samtale der vi sammen forsøker å tenke kritisk - om det å tenke kritisk. Samtalen innledes - og ledes - av filosofisk praktiker Ingun Steen Andersen

Filosofilørdag arrangeres i samarbeid med Humanetisk-Forbund og er gratis. Gratisbilletter kan hentes ut på biblioteket i åpningstiden. (Begrenset antall plasser)

Gratisbilletter kan hentes ut på biblioteket i åpningstiden. (Begrenset antall plasser) eller via kolben.no

Foto: Marianne Melstrøm

For  ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet