søn
22
apr

Møt folk fra hele verden.

13:00 til 15:00

Velkommen til lunsj og samtaler rundt bordet. Som vanlig er hensikten med Deltasøndag å møte hverandre over god lunsj, samtidig som vi har også funnet plass til noen spennende innslag. Røde kors ungdom vil også arrangere morsomme aktiviteter for barn og ungdom.

Program:

13:00 Lunsjservering
13:30 Appell fra All together
13:45 Lodd- og klessalg
14:30 Loddtrekning

15:00 Filmvisning: Path of Maryam

Direkte fra Irak

Vi får besøk av Imad Nema Jaber og Mohamed Al Mofty fra stiftelsen All Together, som vil fortelle litt om sitt arbeid. Al Mofty bor på Greverud og er opprinnelig fra Mosul. Han har flere ganger oppsøkt krigssoner i hjembyen for å bidra i hjelpearbeid, og kommer denne søndagen nesten direkte tilbake fra Irak. De to forteller også litt om filmen "Path of Maryam som vises etter Deltasøndag.

Loddsalg og loddtrekning

Frivilligsentralen arrangerer for tiden lotteri til inntekt for Delta og du kan kjøpe flere lodd før vi holder loddtrekning (vi tar Vipps). Det blir også også mulighet for å fornye garderoben, da Frivilligsentralen har fått masse fine klær som også selges til inntekt for Delta.

Filmvisning kl. 15.00: Path of Maryam

Når Deltasøndag er ferdig blir det filmvisning i Bibliotekgalleriet. Jaber og Mofty har arbeidet for at regissøren av filmen "Path of Maryam", som også settes opp på Arabiske filmdager i disse dager, skulle komme til Norge for blant annet å være tilstede under visningen hos oss. Regissøren har imidlertid nettopp fått avslag på sin visumsøknad, og kan derfor ikke selv delta. Imad Nema Jaber kjenner filmen godt og det vil derfor likevel bli lagt til rette for spørsmål og svar om filmen etter visningen. Det blir også trekning av premier i Frivilligsentralens lotteri til inntekt for Delta. Filmen passer for voksne og ungdom og varer i 1 time og 15 minutter. Ved behov for barnepass viser vi tegnefilm på Multirommet.

Filmen "Path of Maryam" handler om enkemannen Essa som reiser på pilegrimsreise fra Basra til den hellige byen Karbala i håp om et mirakel som kan helbrede hans kreftsyke datter Maryam. De to reiser blant fremmede og møter andre pilegrimer. Som så mange andre kommer Essa og Maryam bort fra hverandre. Essas forsøk på å finne igjen Maryam blir et kappløp mot tiden, sykdommen og terror. Filmen passer for ungdom og voksne.

Path of Maryam

Path of Maryam

 

For  barn ungdom voksne

Gå tilbake til oversikten over programmet