lør
14
mai
tir
07
jun

Oppegård Kunstforening viser utstillingen Vårspill

Vårspill

Oppegård kunstforening arrangerer utstillingen "Vårspill" med tegninger av Bodil Diesen og trykk av Anne Marie Diesen. Utstillingen i Kolben galleri åpner lørdag 14. mai kl 12.00 og varer til tirsdag 7. juni.  I galleriet kan du også se hvordan en blokkfløyte blir til.

Oppegårdingen Bodil Diesen er verdenskjent som blokkfløytespiller og for sine vakre, håndlagede blokkfløyter, men nå skal hun vise tegninger i Kolben galleri. Utstillingen omfatter også en del verk av Bodils mor,  Anne Marie Diesen. - Det var mor som satte meg i gang, forteller Bodil. - Da hun nærmet seg slutten av livet lot hun meg overta trykkpressen sin og utstyret som hører til. Samtidig satte hun meg i gang og sa at nå må du lære deg å bruke det!

Mange typer blyant
Bodil tok sin mors ord på alvor. Hun  har gått en rekke kurs: hos Norske grafikere, i regi av Malerklubben på Kolbotn og ikke minst ved Kristiania Kunstakademi. Hun ble tatt opp i Tegnerforbundet i fjor. Resultatet kan du se i Kolben galleri fra 14. mai. Tegningene er utført med flere forskjellige blyanter: gråblyanter, fargeblyanter og akvarell-fargeblyanter. De siste løser seg opp i vann og kan også brukes  som  akvarellfarge.

Fargeklang og samklang
På utstillingen vil du forstå at blokkfløyter er så utrolig mye mer enn den lille mange husker fra skoletiden. Du får se noen stadier i hvordan en blokkfløyte blir til, og se et par av hennes vakre fløyter. På åpningen skal Oppegård blokkfløytekvartett spille en Adagio av Mozart. Så  spiller Bodil og hennes elev ved Kulturskolen en sonate i kanon av Telemann. Anne Melsom, sjef for kultur og inkludering i Nordre Follo kommune, åpner utstillingen.

Utstillingen i Kolben galleri gir en godt innblikk i samklangen mellom musikk, tegninger og annen billedkunst.  - Bilder er musikk for øyet, sier Bodil Diesen.

For  Utstilling

Gå tilbake til oversikten over programmet