Lån fritidsutstyr gratis

I BUA tilbyr vi gratis utlån av utstyr til sommeraktiviteter, friluftsliv, vintersport, verktøy, spill, selskapsutstyr og mye mer!

VIKTIG INFORMASJON

 • Vi er over på nytt utlånssystem. Denne siden er ikke lenger aktiv – bruk denne i stedet (tilgjengelig fra 2. mai)
 • For å låne utstyr i BUA trenger du å registrere deg som BUA-låner som gir deg tilgang til alle BUA-ordningene i landet. Bibliotekets lånekort kan ikke lenger brukes til BUA-utstyr.

Vi har nå tre BUA-avdelinger i Nordre Follo

Kort om BUA Kolbotn:

 • BUA-utstyret kan lånes i hele bibliotekets betjente åpningstid.
 • Utstyret kan ikke reserveres eller fornyes. Førstemann til BUA får låne.
 • Normal lånetid på det meste av utstyret er en uke. Unntak for kanoene som har dagslån (må leveres dagen etter). Du kan be om inntil to ukers lånetid ved behov.
 • Det er 18-årsgrense for utlån av verktøy, kano, SUP og elsykler.
 

Mer om BUA

* I helger og i forbindelse med ferier bemannes BUA av frivillige. Ved mangelfull bemanning kan BUA måtte holdes stengt på disse tidspunktene.

BUA Oppegård drives av Framtiden i våre hender Nordre Follo i samarbeid med Nordre Follo bibliotek og Oppegård Frivilligsentral. Vi er en del av BUA-nettverket. Sjekk bua.io for oversikt over hvor du finner BUA, åpningstider og tilgjengelig utstyr.

Kan jeg låne lenger enn en uke?

Interessen for å bruke BUA-utstyr er stor, og ofte følger interesserte med på nettsiden hjemmefra for se når det de er ute etter skal leveres og oppsøker BUA så fort det blir ledig. Vi kan derfor ikke forlenge lån av utstyr som allerede er utlånt. Du kan ikke reservere eller fornye BUA-utstyr via nettsiden/Bibliofil-appen.

Hvis du har særlig behov for å låne utstyret lenger enn en uke, for eksempel fordi du skal være borte lengre, kan du ofte få inntil to ukers lånetid. Dette må du i tilfelle gi beskjed ved utlån.

For de mest populære gjenstandene må du vente minst en dag fra du leverer utstyret til du kan låne det på nytt.

​Hvem kan låne?

Med lånekort fra biblioteket har du tilgang til et bredt utvalg fritidsutstyr. For å låne fra BUA må du være minst 13 år. For lånere mellom 13 og 18 år kreves foresattes godkjenning og signatur for å bli BUA-låner. Har du spørsmål eller innkjøpsforslag, send en e-post til biblioteket.

Ta godt vare på utstyret

Rengjør skittent utstyr før du leverer det tilbake. Les og følg eventuelle instruksjoner som følger med utstyret. Meld fra dersom utstyr er skadet eller ødelagt. Ved slitasje/uhell betaler du ikke erstatning, men det kan bli krevd erstatning for utstyr som blir ødelagt eller borte på grunn av feil/uforsiktig bruk.

 

Hvordan låner jeg kano og sykler? (kun i sommerhalvåret)

 • Sykler står fastlåst i åpen container i Generasjonsparken
 • Kanoer ligger fastlåst til stativ på brygga ved Kolbotnvannet. Kanoene har kun en dags lånetid.
 • Lån nøkkel og lås selv utstyret løs fra stativet. Forlat aldri sykkel ulåst i lånetiden.
 • Ved innlevering: Husk å låse utstyret tilbake på samme plass før levering av nøkkel.
 • Torsdag kl. 15-19 og lørdag kl. 11-15 har vi ekstra bemanning som kan følge deg ut og sette deg i gang.
 • Elsykler og sykkelhenger låner du i BUA-rommet.

 

Hvor kommer utstyret fra?

Utstyret du låner i BUA er av høy kvalitet. Det meste er kjøpt for midler gitt av BUFDIR og Sparebankstiftelsen DNB. BUA Oppegård er et samarbeid mellom Framtiden i våre hender Nordre Follo og Nordre Follo bibliotek avd. Kolben, og det er Framtiden i våre hender som eier utstyret, mens biblioteket står for utlån og innlevering.

 

Tar BUA i mot gaver og donasjoner?

Dersom du har utstyr som du lurer på om kan være aktuelt for utlån i BUA ser vi gjerne på.. Har du utstyr som du ikke lenger bruker og ønsker at flere skal få tilgang til, kan du sende oss en e-post. Vi vurderer i hvert tilfelle om vi har behov for utstyret, og om det er av tilfredsstillende kvalitet og forfatning.

Hvor er BUA-utstyret?

Det meste av BUA-utstyret finner du i et eget rom på biblioteket. Kanoer og sykler er imidlertid plassert utenfor huset, ved Kolbotnvannet og i Generasjonsparken.

Kan jeg låne lenger enn en uke?

Du kan ikke reservere eller fornye BUA-utstyr via nettsiden/Bibliofil-appen. Interessen for å bruke BUA-utstyr er stor, og ofte følger interesserte med på nettsiden hjemmefra for se når det de er ute etter skal leveres og oppsøker BUA så fort det blir ledig. Vi kan derfor ikke forlenge lån av utstyr som allerede er utlånt.

Hvis du har særlig behov for å låne utstyret lenger enn en uke, for eksempel fordi du skal være borte lengre, kan du ofte få inntil to ukers lånetid. Dette må du i tilfelle gi beskjed ved utlån.

For de mest populære gjenstandene må du vente minst en dag fra du leverer utstyret til du kan låne det på nytt.

 

Verdensmester på snowboard, Skal vi danse-mester, Mesternes nesten-mester og programleder Helene Olafsen fra Oppegård er BUA-låner, og har sittet i styret for BUA Norge.

Hvordan velger jeg rett størrelse?

Bruk tabellen nedenfor for omtrentlige lengder på vinterutstyret. NB: Alpintbindinger skal justeres i forhold til din vekt. Er bindingen beregnet for høyere vekt enn skiløperen risikerer man at den ikke løsner ved fall og det kan medføre alvorlig skade. Spør om hjelp i skianlegget eller av kjente hvis du er usikker på dette.

 

Vinterutstyr er ikke tilgjengelig i sommerhalvåret og motsatt.

Søk etter fritidsutstyr:

Ikke tilgjengelig i vinterhalvåret: