Sommerles 2017


Sommerles er en lesekampanje for alle som går i 1.-7. klasse. Fra 1. juni til 30. august kan du registrere alt du leser på sommerles.no. Lurer du på hva du skal lese og gjøre i sommer? Ta turen innom galleriet og bli inspirert! Her finner du både bøker, bilder og BUA utstyr. Vi feirer Sommerles med fest på biblioteket torsdag 7. september. Takk for at du er med på sommerles!


I år kan alle elever fra alle barneskolene i Oppegård være med på den nasjonale sommerles-kampanjen. Hver elev oppretter en profil på sommerles.no og registrer bøker der. Sommerles.no er lagt opp som et spill der du samler poeng ved å lese bøker, høre på lydbøker og gjøre oppgaver. Se denne videoen for mer informasjon: 

I spillet får du beskjed når du har oppnådd en poengsum som gir premier. Premier i Oppegård er gult, rødt eller grønt armbånd. Armbåndene kan hentes på biblioteket. Du kan også oppnå trofeer i selve spillet. Alle bøker og lydbøker teller, uavhengig av om de er lånt på et bibliotek eller ikke og om du leser selv eller blir lest for.

Hva skjer når?

1. juni: Sommerles starter! Registrer bruker på sommerles.no. Ta kontakt med biblioteket om du trenger hjelp.

I sommerferien: Registrer det du leser på sommerles.no. Ønsker du å registrere på et papirskjema kan du hente lesepass på biblioteket. Dra til biblioteket (du kan også gå på andre sommerles-bibliotek rundt i Norge) for å hente premier (og flere bøker) når ulike nivåer er nådd. Du kan også vinner trofeer inni spillet.

31. august:  

  • Siste frist for å registrere bøker. 
  • Siste frist for påmelding til fest. Invitasjon og påmeldingsskjema sendes til deltakerne på sommerles.no.

7. september: «Is + Bok = Fest» på biblioteket med superquiz, leker, diskotek og gratis is!

  • Kl. 16.30-18.00 for 1. - 3. trinn
  • Kl. 18.30-20.00 for 4. - 8. trinn

Premier på hvert trinn trekkes blant alle som har lest. Sjansen for å vinne er større jo flere bøker du har lest. Dette er også siste frist for å hente armbånd.

Lurer du på noe - ta kontakt!

Takk for at du er med på Sommerles 2017! Vi er overbevist om at dette kommer til å styrke barnas leseglede og leseferdigheter gjennom sommeren.

Armbånd

armbaand.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi premierer med armbånd gjennom hele leseperioden!


Sist oppdatert av Unni Øien-Andersen den 09. august 2017


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no