Sommerles 2017


Sommerles er en lesekampanje for alle som går i 1.-7. klasse. Fra 1. juni til 30. august kan du registrere alt du leser på sommerles.no. Vi feirer Sommerles med fest på biblioteket torsdag 7. september. Takk for at dere er med på sommerles!


Takk for at dere er med på Sommerles 2017! Vi er overbevist om at dette kommer til å styrke barnas leseglede og leseferdigheter gjennom sommeren.

I år er vi med på den nasjonale sommerles-kampanjen. Hver elev oppretter en profil på sommerles.no og registrer bøker der. Sommerles.no er lagt opp som et spill der elevene samler poeng ved å lese bøker, høre på lydbøker og gjøre oppgaver. Se denne videoen for mer informasjon: 

I spillet får også elevene beskjed om når de har oppnådd en poengsum som gir gult, rødt og grønt armbånd. Disse kan hentes på biblioteket. De kan også oppnå trofeer i selve spillet. Alle bøker og lydbøker teller, uavhengig av om de er lånt på et bibliotek eller ikke og om du leser selv eller blir lest for.

1. juni: Sommerles starter! Opprett bruker sammen med barnet ditt på sommerles.no. Ta kontakt med biblioteket om du trenger hjelp.

I sommerferien: Registrer det eleven leser på sommerles.no. Ønsker du å registrere på et papirskjema kan du hente lesepass på biblioteket. Oppsøk biblioteket (du kan også gå på andre sommerles-bibliotek rundt i Norge) for premier (og flere bøker) når ulike nivåer er nådd. Elevene vinner også trofeer i spillet.

31. august:  Siste frist for å registrere bøker. Siste frist for påmelding til fest. Invitasjon og påmeldingsskjema sendes til deltakerne på sommerles.no.

7. september: «Is + Bok = Fest» på biblioteket med superquiz, leker, diskotek og gratis is!
Kl. 16.30-18.00 for 2. - 4. trinn
Kl. 18.30-20.00 for 5. - 8. trinn

Premier på hvert trinn trekkes blant alle som har lest. Sjansen for å vinne er større jo flere bøker du har lest. Dette er også siste frist for å hente armbånd.

Hvis dere lurer på noe – bare ta kontakt!

 

Armbånd

armbaand.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi premierer med armbånd gjennom leseperioden!


Sist oppdatert av Kristine Mesgrahl den 19. mai 2017


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no