Separatutstilling Borgny Helnes og Trygve Solheim 11. juni – 13. juli


Felles fotoutstilling med Borgny Helnes: En verden av hunder og Trygve Elias Solheim: Andalusiske inntrykk. Åpning lørdag 11. juni kl 12.00


  • 11. juni 2016, kl 12:00 - 15:00
  • BIbliotekgalleriet

borgny_helnes.jpeg

Borgny Helnes: En verden av hunder

Ikke alle hunder får eller finner mat nok og blir magre og syke. Ikke alle hunder blir tatt med til dyrlegen når de er syke. Ikke alle hunder får p-piller eller steriliseres og det kan bli mange valpekull som ikke er eid av mennesker. Beskrivelsen passer for løshunder som lever på gaten, spiser det de finner, slåss hvis de må, får flere valper enn hunder som eies og pådrar seg skader og sykdommer.

Bortsett fra fotografering av egen hund og hunder i nærmiljøet, hadde jeg ingen tanker om «hundefotografering» før jeg kom til Cuba i februar 2011. I Havanna og i andre større byer, var det mengder med løshunder.

Ofte regner man disse hundene for å være farlige og holder seg unna. Det viste seg imidlertid at løshundene på Cuba var meget fredelige. Vi fikk vite at dette hadde sammenheng med at menneskene følte et felles ansvar for dem og ga dem mat hvis de hadde mulighet.

Etter mange hundebilder fra Cubaturen i 2011, har jeg jaktet på hunder, både løse og eide, når jeg er på reise.Bildene viser hunder fra Norge 2012,  Cuba i 2011 og 2014, fra Kina i 2008 og 2015 og  fra Italia 2011.

trygve_solheim.jpg

Trygve Elias Solheim: Andalusiske inntrykk

Andalucia, eller El Andalus som det en gang het,  består av et kulturelt mangfold, bygget opp siden de første fønikerne ankom Sevilla, fulgt av romerne, vikinger, arabere, kristne og jøder. I dag er den sørspanske verden et mylder av arabisk og kristen arkitektur og mennesker. For ikke å snakke om de millioner av turister som hvert år søker til sol, strand og ----.

Mine inntrykk fra Andalucia er dominert av lyset og fargene. På en 2 uker lang reise sist høst prøvde jeg å fange det særegne i nettopp lyset. Ingen som har tilbragt tid ved Middelhavet kan unngå å preges av nettopp det. Bildene er fra Granada, Nerja og Cordoba. Med et par unntak har jeg bevisst unngått ”severdighetene”.  Fra Al Hambra er det vannet jeg har fotografert. Jeg fordetrekker å vandre alene i gatene og se på menneskene – de mange som prøver å fravriste oss ”rike” fra nord noen euro.

Jeg har supplert med noen bilder fra Madrid, Barcelona og Toledo fra høsten 2010. Her handler det også om livet i gatene.

en_verden_av_hunder.jpg


Sist oppdatert av Kristine Mesgrahl den 27. desember 2016


Tips en venn Utskriftsvennlig side

Utstillingsprogram

Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no