Foredrag: Gerd Hammerstad om André Brink 21. oktober kl. 13.00


Gerd Hammerstad kommer og foredrar om en av Sør-Afrikas store litterære stemmer André Brink. Brinks romaner spenner over Sør-Afrikas historie, fra slavetiden, gjennom apartheidæraen og frem til i dag. Flere av hans bøker ble forbudt, og det var med stor fare for både karrieren og livet at han ble han boende i Sør-Afrika.


  • 21. oktober 2015, kl 13:00 - 14:00
  • Biblioteket- Galleriet

Brink gikk bort tidligere i år og vi markerer både hans bortgang og 25-årsjubileet for Nelson Mandelas løslatelse fra Robben Island. André Brink var en av Mandelas gode venner og største støttespillere, som i følge Mandela «åpnet mine øyne», og som The New York Times kaller «Sør-Afrikas litterære løve».  

Gerd Hammerstad er cand. philol med fagene engelsk, pedagogikk og litteraturvitenskap, med hovedfag i anglo-amerikansk litteratur. Hun har tidligere holdt foredrag på Oppegård bibliotek om den kanadiske forfatteren Alice Munro. Hammerstad har selv bodd i Sør-Afrika i 16 år, og opplevd apartheidtiden. Dette har bidratt til at hun har fordypet seg i André Brinks forfatterskap.  

brink.jpg


Sist oppdatert av Therese Gruehagen den 05. januar 2016


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no