Folloarkivet - forsiden


Hos oss finner du Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver. Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt, som administrasjon, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


dsc_0648.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv med Frogn og Oppegård kommuner som deltakere. De øvrige kommunene i Follo er velkomne i samarbeidet.  Vi driftes i tilknytning til Oppegård bibliotek. Våre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de ikke lenger er i bruk, og er ferdig ordnet og listeført.

Videre er vi kommunenes øverste arkivfaglige instans og gir dem råd og veiledning i dokumentforvaltning. Vi holder også kurs og konferanser for de som jobber med arkiv. Foreløpig tar vi bare imot papirarkiver, men vi jobber for å kunne motta og forvalte kommunenes digitale arkiver.

Vi er også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Nytt blogginnlegg: "Tvillingskolene" Greverud og Kullebunden

tvillingskolene.png

Les den spennende historien om byskolene på Greverud og Kolbotn i vårt siste blogginnlegg! Kommunen ble stilt overfor en befolkningseksplosjon og kommuneadministrasjonen erfarte gjentatte ganger at nybygde skoler i løpet av få år ble overfylt. I følge skolestyrets protokoll ble forsamlingshus, loftsrom og lærerleiligheter tatt i bruk for å lette behovet for flere skolebygninger. Kommunen tok derfor sats – og tenkte stort!

Les mer i vårt blogginnlegg
Se også våre øvrige nettpresentasjoner

Slekt i kommunearkivene - Temakveld: Introduksjon

endelig_slekt_i_arkivene_-_arrinvitt_foto.jpg

Torsdag 10. mars inviterer vi til åpen kveld - etter stengetid - i samarbeid med DIS - Oslo/Akershus og Oppegård historielag! Kveldens program innledes med foredrag om Folloarkivets materiale med vekt på de arkivene som kan være interessante for slektsforskere. Arkivtilfanget vil bli belyst med eksempler vist på vårt digitale utstillingsbord. Det blir også en omvisning i arkivmagasinet med mulighet til å ta godbiter fra de kommunale arkivstykkene bedre i øyesyn. Enkel servering.

Torsdag 10.03.16. Kl. 19.00. - 21.00. Oppmøte i Galleriet i Oppegård bibliotek, Kolben kulturhus 2. etg.

Alle slekts- og historieinteresserte er hjertelig velkomne!

Se også vårt facebookarrangement!

Skoleprotokoller fra Oppegård

fotoalbum_39_solheim-svartskog_2.jpg

Flere skoleprotokoller fra Oppegård er katalogisert og klare til bruk! Det gjelder omgangsskolen som var i drift 1828-1865, Oppegårds første faste skole Bålerud fra 1863 og Kullebunden fra 1868.

Les mer om skolene på bloggen vår
Katalogene finner du på arkivportalen.no og på siden Folloarkivets kataloger

Endringer av nettsidene

websiden.png

Vi arbeider for tiden med endringer av nettsidene. Som dere ser er Folloarkivet løftet opp i menyfeltet til biblioteket, og har fått egne undermenyer. Vi håper det blir ryddigere og enklere å finne fram når vi er ferdige. Aktuelle saker fra andre steder vil i hovedsak publiseres på vår facebookside istedenfor her. Våre nettsider vil ligge under bibliotekets en stund til, men planen er å få egne sider på sikt. Du kommer direkte til denne forsiden på www.folloarkivet.no

 


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 04. mars 2016


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no