Folloarkivet - forsiden


Hos oss finner du Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver. Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt, som administrasjon, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


dsc_0648.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv med Frogn og Oppegård kommuner som deltakere. De øvrige kommunene i Follo er velkomne i samarbeidet.  Vi driftes i tilknytning til Oppegård bibliotek. Våre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de ikke lenger er i bruk, og er ferdig ordnet og listeført.

Videre er vi kommunenes øverste arkivfaglige instans og gir dem råd og veiledning i dokumentforvaltning. Vi holder også kurs og konferanser for de som jobber med arkiv. Foreløpig tar vi bare imot papirarkiver, men vi jobber for å kunne motta og forvalte kommunenes digitale arkiver.

Vi er også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Søndagsåpent fra 4. oktober

soendag_tippet_4.png

Det er ikke riktig vinter ennå, men vår "vintersesong" er i gang. I perioden oktober - mars holder biblioteket søndagsåpent og dermed kan du foreta arkivundersøkelser 7 dager i uken! Vi gjør oppmerksom på at materialet må være funnet frem og reservert til deg på forhånd. Når det først er reservert kan du benytte det i hele bibliotekets betjente åpningstid, noe som utgjør 49 timer per uke i vintersesongen. Søndager er det betjent mellom kl. 12.00 og 15.00.

Øvrig informasjon om åpningstider finner du under Tjenester og kontaktinformasjon

Endringer av nettsidene

websiden.png

Vi arbeider for tiden med endringer av nettsidene. Som dere ser er Folloarkivet løftet opp i menyfeltet til biblioteket, og har fått egne undermenyer. Vi håper det blir ryddigere og enklere å finne fram når vi er ferdige. Aktuelle saker fra andre steder vil i hovedsak publiseres på vår facebookside istedenfor her. Våre nettsider vil ligge under bibliotekets en stund til, men planen er å få egne sider på sikt. Du kommer direkte til denne forsiden på www.folloarkivet.no


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 02. oktober 2015


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no