Folloarkivet - forsiden


Velkommen til Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver! Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt. Det vil si at vi blant annet har materiale etter kommunenes administrasjon, økonomiforvaltning, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


valg_1901_droebak.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv i Follo, Akershus. Det er et administrativt samarbeid mellom Frogn og Oppegård kommuner og drives under Oppegård bibliotek.
 

bilde_007a.pngVåre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de er gått ut av bruk, dvs. 25-30 år gamle og ferdig ordnet og katalogisert. Vi driver også med faglig veiledning til kommunene og holder kurs og konferanser for de som jobber med arkiv.
 

Nå er vi også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Folloarkivets dagskonferanse 2015

program2015.pdf

Det er snart klart for årets konferanse for kommunene i Follo! Årets tema er Den digitale kommunen.

Thomas Sødring vil trekke frem arkivets rolle i en kommunal tjenesteorientert arkitektur, og se på hvordan vi kan sikre personvern og inkludere informasjon for hele kommunen. Lars-Jørgen Sandberg vil fortelle litt om hvilke konsekvenser en kommunereform har på arkivene i kommunal sektor i tillegg til å presentere Statsarkivet i Oslo. Martin Bould viser oss hvordan vi kan nyttiggjøre oss ulike ISO-standarder i et kommunalt helhetsperspektiv.

Her finner du program og mer informasjon.

Nytt nummer av Arkheion

arkheion_2014_2_02red.jpg

Arkheion nummer 2#2014 kommer sent, men godt, og er nå på vei ut til våre deltakerkommuner. I dette nummeret kan du blant annet lese om kommunereformen, åpne data og bevaring av fagsystemer. Du får også et innblikk i First Housesaken i Drammen kommune, en mye omtalt sak om åpenhet, hemmelighold og innsyn.

I tillegg til bladene som sendes kommunene finner du et eksemplar i biblioteket.

 

 


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 25. februar 2015


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no