Folloarkivet - forsiden


Hos oss finner du Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver. Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt, som administrasjon, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


dsc_0648.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv med Frogn og Oppegård kommuner som deltakere. De øvrige kommunene i Follo er velkomne i samarbeidet.  Vi driftes i tilknytning til Oppegård bibliotek. Våre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de ikke lenger er i bruk, og er ferdig ordnet og listeført.

Videre er vi kommunenes øverste arkivfaglige instans og gir dem råd og veiledning i dokumentforvaltning. Vi holder også kurs og konferanser for de som jobber med arkiv. Foreløpig tar vi bare imot papirarkiver, men vi jobber for å kunne motta og forvalte kommunenes digitale arkiver.

Vi er også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Folloarkivets konferanse 2015: Den digitale kommunen

forside2015uts.jpg

Årets konferanse avholdes tirsdag 24. november. Dagens tema er den digitale kommunen. Kommunene står overfor store endringer i forvaltningen. Tjenestene skal bli digitale, mer effektive og selvbetjente samtidig som arbeidet skal dokumenteres og stadig flere etterprøver saksbehandlingen. I tillegg er den største nasjonale kommunereformen siden 1960-tallet i gang. Vi ser nærmere på hvilken betydning dette har for oss.

Les mer på siden Folloarkivets kurs og konferanser

Åpen kveld - Bli kjent med Folloarkivet!

bilde_007a.png

Er du interessert i slekt eller lokalhistorie? Onsdag 28. oktober inviterer vi til åpent arrangement i samarbeid med DIS - Oslo/Akershus og Frogn historielag! Du kan få høre foredrag om Folloarkivet og relevante arkiver for slektsforskere og lokalhistorikere. Du får se eksempler fra arkivene og en innføring i hvordan du finner fram i kommunale arkiver. I tillegg kan du få med deg en spennende omvisning i arkivmagasinet i kjelleren! Arrangementet er gratis og åpent for alle. Enkel servering.

Onsdag 28.10.15. Kl. 17.00. - 19.00. Oppmøte i Galleriet i Oppegård bibliotek, Kolben kulturhus 2. etg. Velkommen!

Se også vårt facebookarrangement

Endringer av nettsidene

websiden.png

Vi arbeider for tiden med endringer av nettsidene. Som dere ser er Folloarkivet løftet opp i menyfeltet til biblioteket, og har fått egne undermenyer. Vi håper det blir ryddigere og enklere å finne fram når vi er ferdige. Aktuelle saker fra andre steder vil i hovedsak publiseres på vår facebookside istedenfor her. Våre nettsider vil ligge under bibliotekets en stund til, men planen er å få egne sider på sikt. Du kommer direkte til denne forsiden på www.folloarkivet.no

 


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 16. november 2015


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no