Folloarkivet - forsiden


Hos oss finner du Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver. Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt, som administrasjon, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


dsc_0648.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv med Frogn og Oppegård kommuner som deltakere. De øvrige kommunene i Follo er velkomne i samarbeidet.  Vi driftes i tilknytning til Oppegård bibliotek. Våre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de ikke lenger er i bruk, og er ferdig ordnet og listeført.

Videre er vi kommunenes øverste arkivfaglige instans og gir dem råd og veiledning i dokumentforvaltning. Vi holder også kurs og konferanser for de som jobber med arkiv. Foreløpig tar vi bare imot papirarkiver, men vi jobber for å kunne motta og forvalte kommunenes digitale arkiver.

Vi er også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 

 

Sommeråpent (13. juni - 14. august):

 
  Mandag – onsdag 10 - 16
  Torsdag 10 - 19

 
Fredag – lørdag
 
10 - 15
 

 


Siste nytt 

 

 

Endringer av nettsidene

websiden.png

Vi arbeider for tiden med endringer av nettsidene. Folloarkivet løftet opp i menyfeltet til biblioteket og har fått egne undermenyer. Vi håper det blir ryddigere og enklere å finne fram når vi er ferdige. Aktuelle saker fra andre steder vil i hovedsak publiseres på vår facebookside istedenfor her. Våre nettsider vil ligge under bibliotekets en stund til, men planen er å få egne sider på sikt. Du kommer direkte til denne forsiden på www.folloarkivet.no

Skoleprotokoller fra Oppegård

fotoalbum_39_solheim-svartskog_2.jpg

Flere skoleprotokoller fra Oppegård er katalogisert og klare til bruk! Det gjelder omgangsskolen som var i drift 1828-1865, Oppegårds første faste skole Bålerud fra 1863 og Kullebunden fra 1868.

Les mer om skolene på bloggen vår
Katalogene finner du på arkivportalen.no og på siden Folloarkivets kataloger

 


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 09. juni 2016


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no