Folloarkivet - forsiden


Velkommen til Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver! Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt. Det vil si at vi blant annet har materiale etter kommunenes administrasjon, økonomiforvaltning, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


valg_1901_droebak.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv i Follo, Akershus. Det er et administrativt samarbeid mellom Frogn og Oppegård kommuner og drives under Oppegård bibliotek.
 

bilde_007a.pngVåre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de er gått ut av bruk, dvs. 25-30 år gamle og ferdig ordnet og katalogisert. Vi driver også med faglig veiledning til kommunene og holder kurs og konferanser for de som jobber med arkiv.
 

Nå er vi også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Julen 2014

juletre_i_skog.jpg

Materiale som ønskes brukt i julen må bestilles innen 19.12. kl 15.00! Hvis det ligger noe reservert til deg kan det brukes så lenge biblioteket er betjent.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul!

Se julens åpningstider her.

BK-veilederen utsatt

paragraf.png

Den kommende veilederen til de nye bevarings- og kassasjonsbestemmelsene for kommunal sektor er blitt noe utsatt. Veilederen vil blant annet dreie seg om kassasjon i praksis, som hvordan kassasjonsfristene kan implementeres i Noark5-systemer og fagsystemer. Vi vil invitere kommunene til workshops når den nye veiederen forelegger.

Les mer på Arkivverkets sider

 

 


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 18. desember 2014


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no