Folloarkivet - forsiden


Velkommen til Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver! Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt. Det vil si at vi blant annet har materiale etter kommunenes administrasjon, økonomiforvaltning, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


valg_1901_droebak.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv i Follo, Akershus. Det er et administrativt samarbeid mellom Frogn og Oppegård kommuner og drives under Oppegård bibliotek.
 

bilde_007a.pngVåre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de er gått ut av bruk, dvs. 25-30 år gamle og ferdig ordnet og katalogisert. Vi driver også med faglig veiledning til kommunene og holder kurs og konferanser for de som jobber med arkiv.
 

Nå er vi også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Se vår nye jubileumsblogg: Oppegård i arkivene

bilde_036_2.jpg

I anledning Oppegård kommunes 100-års jubileum lanserer vi en egen blogg om Oppegård!

Gjennom ulike blogginnlegg vil du kunne lese om utvalgte deler av kommunens historie, slik den fremstår i arkivene. Da kommunen ble utskilt fra Nesodden i 1915, ble det stilt spørsmål om så få innbyggere var i stand til å drive en egen kommune. Svaret på dette gjenspeiles godt i arkivene. I det første blogginnlegget "Oppegård annekssogn" kan du lese om de lokale oppgavene før Oppegård ble eget herred.

Gå til bloggen

 Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no