Folloarkivet - forsiden


Hos oss finner du Frogn og Oppegård kommuners eldre arkiver. Vi forvalter arkivmateriale etter de forskjellige samfunnsoppgavene kommunen har hatt, som administrasjon, kirke, kultur, skoler, sosial- og helsevesen og tekniske oppgaver.


dsc_0648.jpgFolloarkivet er et interkommunalt arkiv med Frogn og Oppegård kommuner som deltakere. De øvrige kommunene i Follo er velkomne i samarbeidet.  Vi driftes i tilknytning til Oppegård bibliotek. Våre oppgaver er å bevare, tilgjengeliggjøre og formidle kommunenes arkiver etter at de ikke lenger er i bruk, og er ferdig ordnet og listeført.

Videre er vi kommunenes øverste arkivfaglige instans og gir dem råd og veiledning i dokumentforvaltning. Vi holder også kurs og konferanser for de som jobber med arkiv. Foreløpig tar vi bare imot papirarkiver, men vi jobber for å kunne motta og forvalte kommunenes digitale arkiver.

Vi er også på facebook!

Ta en titt på siden vår og følg oss gjerne på facebook!
 


Siste nytt 

 

Åpningstider i sommer

sol.png

Har du planer om å se på arkivene våre i sommer? I uke 31-33 betjener vi ikke nye bestillinger. Siste frist for å bestille materiale som skal benyttes i den perioden er onsdag 22. juli.

15. juni til 15. august har biblioteket og vi sommertid. Som vanlig kan du bruke arkivmateriale som er funnet frem og reservert til deg i bibliotekets betjente åpningstid:

Mandag – onsdag 10 - 16
Torsdag 10 - 19
Fredag – lørdag 10 - 15

Endringer av nettsidene

websiden.png

Vi arbeider for tiden med endringer av nettsidene. Som dere ser er Folloarkivet løftet opp i menyfeltet til biblioteket, og har fått egne undermenyer. Vi håper det blir ryddigere og enklere å finne fram når vi er ferdige. Aktuelle saker fra andre steder vil i hovedsak publiseres på vår facebookside istedenfor her. Våre nettsider vil ligge under bibliotekets en stund til, men planen er å få egne sider på sikt. Du kommer direkte til denne forsiden på www.folloarkivet.no


Sist oppdatert av Iselin B. Nerland den 15. juli 2015


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no