Filosofisøndag - 25. september kl 15.00


Hvor langt strekker vårt ansvar seg? I vår tid hyller vi den individuelle friheten, men som borgere i et samfunn kreves det også av oss at vi er ansvarlige mennesker, at vi tenker på fellesskapet og ikke bare på oss selv. Hva eller hvem har vi egentlig ansvar for? Hvor langt strekker vårt ansvar seg, - i tid og i utstrekning? Hvor mye skal vi ofre for at andre skal kunne ha det bra, nå og i framtiden? I denne filosofiske samtalen utforsker vi hva ansvar betyr for oss. Ingun Steen Andersen innleder med noen etiske betraktninger fra filosofiens verden.


  • 25. september 2016, kl 15:00 - 16:30
  • Biblioteket

Formålet med samtalen er at ulike mennesker beriker hverandre med sine erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt. Som samtaleleder er Ingun Steen Andersen aktivt med og stiller spørsmål. Likevel er det deg som deltaker og dine tanker som er i fokus.Vi ønsker at du skal være med i samtalen, men det er også helt i orden å bare lytte.
 

ingun.jpg

Ingun Steen Andersen - Foto: Marte Gjærde

Tema for samtalene bestemmes fra gang til gang. Vi kan ta utgangspunkt i filosofiske grunntemaer, aktuell litteratur eller hendelser i tiden.

Ingun Steen Andersen har en mastergrad fra UiO med fagkretsen pedagogikk, psykologi, religionshistorie og filosofi. Hun er utdannet og sertifisert av Norsk Selskap for Filosofisk Praksis og har ledet ulike filosofigrupper. Ingun jobber til daglig som lektor ved Ås ungdomsskole, holder foredrag i ulike fora og driver filosofiske samtalegrupper med ungdom og voksne.  

Filosofisk praksis er en bevegelse innenfor filosofien som legger vekt på å bringe filosofien ut i samfunnet. Filosofi er ikke bare en akademisk disiplin, men en levende samtalepraksis. Å filosofere over eget liv og over samfunnet er noe alle kan, og alle kan ha utbytte av. Kanskje setter vi av for lite rom i en travel tid til å stoppe opp og undre oss og stille de viktige spørsmålene? 

Datoer høsten 2016: 25. september, 6. november og 4. desember. Samme tidspunkt hver søndag.


Sist oppdatert av Kristine Mesgrahl den 12. desember 2016


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no