Etter stengetid: Tyskland med nye øyne - Dag Solstad og Dag Yngland - torsdag 7. mai kl. 19.00


Journalist Dag Yngland bor og arbeider i Berlin - denne torsdagen møter han forfatter Dag Solstad til en samtale om Tyskland "med nye øyne". Arrangementet er støttet av Goethe-Institut.


  • 07. mai 2015, kl 19:00 - 20:00
  • Biblioteket

Tyskland med nye øyne -
Dag Solsdag og Dag Yngland samtaler om norsk og tysk offentlighet

I år er det 70 år siden den andre verdenskrigen sluttet - hvordan ser vi på Tyskland nå? Arrangementet markerer åpningen av en utstilling med portretter og sitater av flere kjente nordmenn som har et forhold til Berlin og Tyskland. Åpningen skjer dagen før 70-års markeringen av fredsslutningen etter den andre verdenskrigen. I den anledning kan det være interessant å reflektere over endringene i nordmenns blikk på Tyskland. Tenker vi fortsatt på krigen når vi nordmenn snakker om Tyskland, eller har vi et nytt og «justert» Tysklandsbilde? Hvordan ser det ut for dem som bor og virker i Tysklands hovedstad, Berlin? Hvordan opplever de forskjellene mellom norsk og tysk offentlighet og måten vi ser på hverandre?

Dag Yngland har mange års erfaring som nyhetsjournalist i Tyskland. Han møter forfatter Dag Solstad til samtale om forholdet mellom våre to land. Begge kjenner Tyskland og Norge godt da de bor både i Oslo og Berlin. De er begge portrettert i utstillingen.

Tid: Torsdag 7. mai klokken 19.00 – Sted: Oppegård bibliotek – Galleriet
Gratis inngang. Arrangementet er støttet av Goethe-Institut i Oslo. 

dag-yngland.jpg
Dag Yngland i Berlin Foto: privat


 

Utstilling – Tyskland med nye øyne

Utstillingen "Tyskland med nye øyne" vises i biblioteket i perioden 7. mai til 1. juni. Utstillingen består av flere portretter og sitater av kjente nordmenn som har bodd eller bor i Berlin. Portrettene ble tatt i 2006 i forbindelse med utgivelsen av boken «Berlin med norske øyne» der flere nordmenn med et nært forhold til Berlin og Tyskland er intervjuet. Boken er redigert av Laila Thuestad som nå bor på Kolbotn og bildene er tatt av fotograf Espen Eichöfer. 

I utstillingsperioden har representanter fra Goethe-Institut mulighet til å holde foredraget «Hvorfor er det viktig å lære tysk?» i biblioteket. Dette er et tilbud for grupper og skoleklasser fra Oslo og Akershus. De som er interessert kan kontakte biblioteket for avtale.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Goethe-Institut Oslo, Johan Meyer (tidligere presse- og kulturråd i Den norske ambassaden i Berlin, nåværende fagdirektør i Utenriksdepartementet) og Oppegård bibliotek.

gi_logo.png


Sist oppdatert av Guri Grimstad den 05. januar 2016


Tips en venn Abonner Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no