Emner i skjønnlitteratur


Er du på jakt etter en roman eller en film med ett bestemt tema? Som for eksempel familie, oppvekst, kunst, rusmidler eller vårt forhold til andre mennesker? Biblioteket abonnerer på tjenestene "Emner i skjønn" som kan brukes fra bibliotekets PC-er.


Emner i skjønn – Fortellinger for unge voksne & voksne

Emner i skjønn -  Fortellinger for barn og ungdom

Hovedmålet med disse tjenestene fra Biblioteksentralen er å finne fortellinger som gjenspeiler emner i læreplanen for henholdsvis videregående skole og grunnskole.  Men de kan også brukes i andre sammenhenger. Utvalget er konsentrert om romaner, noveller, tegneserier og spillefilmer som er laget etter 2000, men enkelte klassikere og moderne klassikere er også med. Bøkene er enten skrevet opprinnelig på norsk eller oversatt til norsk. Når det gjelder film skal de helst være tekstet til norsk.

Sånn gjør du!
På forsiden finner du en oversikt over de hovedkategoriene som til enhver tid er representert i basen. Velg kategori og klikk på underemne. Da vil du få opp en treffliste med aktuelle spillefilmer og bøker. I rullgardin-menyen til venstre på forsiden av tjenesten, kan du velge å begrense søket til bøker skrevet av norske forfattere, bøker utgitt på nynorsk, ungdomsbøker eller «klassikere» (bøker og filmer utgitt første gang før 1970). Dette er spesielt aktuelt i skolesammenheng. Noen ganger vil en begrensning i søket føre til at du ikke får treff. I trefflista kan du lese mer om filmene og bøkene ved å klikke på titlene. Dette er informasjon som skal gi deg et raskt inntrykk av boka eller filmen og hva den handler om.
Finner du ikke det du er ute etter?
Prøv alfabetisk søk – det kan jo være at emnet er plassert under en annen hovedkategori enn det du synes er naturlig.


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no