Ny versjon av eBokBib ute nå!


I den nye versjonen av eBokBib har reserveringskøen og forhåndsvisningen blitt forbedret. Mange har ventet på lydbøker og nå tilbys et foreløpig begrenset utvalg lybøker. Funksjoner som samisk språk, deling i sosiale medier og nytt design er også kommet til. Vi håper du liker eBokBib versjon 3.0!


ebokbib_30_logo_bred.png

Reserveringer

Posisjon i reserveringskø viser nå den reelle posisjonen. Endringen fører til at tallet for køposisjon nå vil være høyere, men den vil endre seg oftere. Tidligere ble køposisjonen beregnet ut fra antall eksemplarer man hadde tilgang til, dvs køposisjonen var antall eksemplarer delt på antall reserveringer. Fra v.3 tas det ikke lenger hensyn til antall eksemplarer.

Lydbøker

eBokBib håndterer nå utlån av lydbøker. Tilgangen på lydbøker er begrenset, idet det ikke foreligger noen avtale om salg av lydbøker til bibliotek for videre utlån. Det jobbes på mange fronter for å få til avtaler, men det trekker ut i tid.
For avspilling av lydbøker på Android kreves Android versjon 4.1 eller nyere (Jelly Bean).

Bedre forhåndsvisning

Forhåndsvisningen har nå samme brukergrensesnitt som ved lesing av bok som er lånt. Ved forhåndsvisning vil man bare kunne lese de første 11 sidene. For lydbøker kan man lytte på de første 3 minuttene av ei bok.

Deling i sosiale medier

Informasjon om bøker kan nå deles på de forskjellige sosiale medier som er installert på leseenheten. Dette kan f.eks. være Twitter og Facebook.

Systemkrav

eBokBib 3 kan kjøres på følgende versjoner av operativsystem:
1.    Android fra versjon 4.0.3 eller nyere. For lydbøker 4.1 eller nyere.
2.    iOS fra versjon 8.0 eller nyere.

Statistikken viser at ca. 1,2% av lånerne med eBokBib versjon 2 ikke kan oppgradere til versjon 3. De som ikke kan oppgradere kan fortsatt bruke eBokBib versjon 2.

Les mer om den nye versjonen på ebokbib.no


Sist oppdatert av Therese Gruehagen den 05. januar 2016


Tips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no