E-bøker - eBokBib


Gjennom appen eBokBib kan du låne e-bøker ved Oppegård bibliotek. Last ned appen til din mobiltelefon eller ditt nettbrett, logg inn med lånernummer og pin-kode og du er i gang. Trenger du oppstartshjelp? Kom innom biblioteket og spør oss!


ebok-androidv2.pngFor å bruke eBokBib må du ha en smarttelefon eller nettbrett som bruker iOs eller Android som operativsystem. Det er også mulig å installere eBokBib på lesebrett som kjører Android. Et godt eksempel på dette er Onyx Boox Carta2. Du må i tillegg ha lånekort og en PIN kode.

ebok_applogo2.png

Fra telefonen eller nettbrettet går du til Google Play eller App Store for å hente appen. Her finner du også oppdateringen dersom den ikke lastes ned automatisk.

Vi har både bøker for barn, ungdom og voksne. De aller fleste romanene er på norsk av norske forfattere, men du finner etterhvert flere og flere oversatte bøker. 

Bøkene kan lånes i tre uker av gangen og du kan låne opptil tre bøker samtidig.

Oppegård bibliotek samarbeider med alle folkebibliotekene i Akershus om løsningen.
Det betyr at e-bøkene er tilgjengelige for innbyggerne i Akershus på tvers av kommunegrensene, alle har samme tilgang uansett hvor i fylket de bor. Vi samarbeider også om innkjøp og utvalget av bøker utvides stadig.

I  eBokBib kan:

 1. Bøkene leses på flere enheter.
  Har du for eksempel lånt en bok på et nettbrett så kan du fortsette å lese samme bok på telefonen din. 
  eBokBib vil huske hvor langt du har lest dersom nettbrettet var koblet til Internett da du sluttet å lese i boken.
  For å åpne boken på telefonen og lese videre må du også være koblet til Internett.
 2. ebok-anbefalinger-androidv2.png"Anbefalinger" fra bibliotekene ved siden av "Mine eBoklån" og "Finn eBøker".
  Anbefalingene lages av ansatte ved bibliotekene som bruker eBokBib, både bibliotekene i Akershus og andre bibliotek i landet.
  Finner du en bok du ønsker å lese, trykker du på den og får mulighet til å låne eller reservere. Anbefalingslistene vil utvides etterhvert.
 3. Melding om reserverte bøker som er ledig kommer direkte på nettbrettet/telefonen din. Meldingsmåte kan endres under "Innstillinger" som du får tilgang til under "Mine eboklån".
 4. Du får tilgang til smaksprøver av bøkene. Smaksprøvene består av de første sidene i boken, disse kan leses uavhengig av om hele boken er ledig. Smakprøvene åpnes i denne versjonen som PDF utenfor eBokbib.
 5. Du kan velge mellom flere skriftstørrelser og -typer. (Trykk midt på siden inni en bok for å få opp valgene.)
 6. Du kan se hvilket bibliotek boken er lånt fra.
 7. Du kan velge om eBokBib skal være på bokmål eller engelsk. Endres under "Innstillinger" som du får tilgang til under "Mine eboklån".

Vi setter stor pris på få kommentarer, forslag til forbedringer og melding om feil og mangler.

Trenger du hjelp? Kom innom biblioteket og spør oss!


Sist oppdatert av Kristine Mesgrahl den 28. september 2017


Tips en venn Abonner Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no