Arrangementer og utstillinger


Biblioteket er ikke bare utlån - tar du turen til oss kan du også få med deg fortellerstunder, spilldager, utstillinger, forfatterbesøk og bokprater. Vi samarbeider ofte med Kulturhuset om teater og forfatterbesøk, oversikt over disse arrangementene finner du også på Kolbens nettsider.


Arrangementer og utstillinger
Utstillinger i galleriet 2017

Kulturskolen innvier vårsemesteret i Galleriet med film, dukker og bilder inspirert av «Tryllefløyten». Kolbotn maleklubb inviterer til separatutstilling «Tre herrer av edel årgang» i januar: Knut Jantzen, Odd Andersen og Vidar Fevang viser malerier, akvareller og pasteller, og medlemsutstillingen «Vårslepp» i februar. Oppegård kunstforening viser arbeider av unge grafikere i mars. Kolbotn fotoklubb inviterer til utstilling med tema Natur i mars/april, og i april er det separatutstilling med Tone Larsens "45 malerier" i regi av Kolbotn maleklubb. Maleklubben inviterer til separatutstilling med Eva Huus og Lena Meyer: "Kvinner. Fugler. Vann" i mai, og avløses av pensjonistene i Kolbotn fotoklubb som viser arbeider fra 2016. I juni viser kulturskolens elever i Visuell kunst og Animasjon arbeider fra vårsemesteret: Bilde, skulptur og animasjonsfilm. Fra 17. juni vises sommerutstillinger frem til 30. august.

Arrangementer for barn våren 2017

Vi har fortellerstund for de minste på onsdager og torsdager, og som en del av Barn i Kolben vises teaterforestillingene Muskat og Gullhår og Askeladden og de gode hjelperne. Annenhver onsdag er det Kafé BoKa for 5.- 7. klassinger - vi anbefaler hverandre bøker, noen ganger har vi quiz eller ser film basert på en bok. Utvalgte tirsdager er det Delta-kafé for barn og unge og utvalgte fredager arrangerer vi brettspillkveld for barn, ungdom og voksne, med gratis pizza, brus og snacks. I vinterferien blir det KAOS – med masse aktiviteter, og gjennom hele våren tilbyr vi kurs i koding – Kodeklubben - med alt fra nybegynnerkurs til robotkurs.

Arrangementer for voksne høsten 2017

Velkommen til en innholdsrik høst på biblioteket! Det blir bokbad med Audun Myskja, Jørn Lier Horst, og Kyrre Andreassen under Litteraturfestivalen "Språk og identitet". Takket være støtte fra Fritt Ord kan vi invitere til et svært solid og spennende program under Litteraturfestivalen, der språkets betydning for hvem vi er settes under lupen. Det blir utstilling, fortellerstund, foredrag, film, bokbad, og samtaler om språk og identitet, hvor du i tillegg til Kyrre Andreassen bl.a. møter Tommy Sørbø, Ingunn Ims, Kristin Fridtun, Adel Khan Farooq og Toril Opsahl. Sammen med Oppegård historielag inviterer vi til en inspirasjonskveld for alle som er interessert i slektsforskning, hvor du lærer hvordan vi kan følge et menneske gjennom et livsløp i kildene. Du kan få litterære smakebiter på Litterært kvarter hver onsdag formiddag, og Strikk & Lytt tirsdag kveld i samarbeid med Oppegård Husflidslag. På Filosofisøndag beriker ulike mennesker hverandre med sine erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt. Det blir Delta-søndag i høst også – en flerkulturell møteplass hvor du kan bli kjent med folk fra ulike kulturer, og sammen med Oppegård Røde Kors inviterer vi til en samtale om hverdagsintegrering. Vi tilbyr tre ulike veiledningstilbud på På nett klokka ett: veiledning og hjelp, SeniorSurf og opplæring i velferdsteknologi (egen påmelding). "Valgt det..." er en ærlig og engasjerende forestilling om mennesker som handelsvare og forestillingen vises i samarbeid med Follo Soropimistforening. I samarbeid med Oppegård historielag inviterer vi til foredrag om gamle julehefter v/ Tom Brenne, som har gitt ut praktboka "Norske julehefter". Til enkelte arrangementer anbefaler vi å hente gratisbillett i biblioteket for å være sikret plass. (Se mer info i omtalen av hvert arrangement). Velkommen!

Arrangementer for barn høsten 2017

Vi inviterer til fortellerstund for de minste på onsdager og torsdager, og under Eventyrfestivalen blir det eventyrlig fortellerstund og smakebiter fra Scenarios "A Christmas Carol". Som en del av Internasjonalt torg inviterer vi til flerspråklig fortellerstund på norsk og arabisk. Vi viser teaterforestillingene Passe hatt med Baldrian og Musa og Nissefnatt i julenatt som en del av Barn i Kolben. Annenhver tirsdag er det Kafé BoKa for 5.- 8. klassinger, med litt ny vri: annenhver Kafé Boka viser vi film. Vi fortsetter med å anbefale hverandre bøker, har quiz og koser oss med boller og kakao. Utvalgte tirsdager er det Delta-kafé for barn og unge. (Annenhver tirsdag kan du altså velge mellom Deltakafé og Kafé Boka.) På utvalgte fredager arrangerer vi brettspillkveld for barn, ungdom og voksne, med gratis pizza, brus og snacks. Gjennom hele høsten tilbyr vi kurs i koding – Kodeklubben - med alt fra nybegynnerkurs til robotkurs, og Kodelørdag i september. Når det nærmer seg jul blir det som vanlig Jul i Kolben med film og juleverksted.

Arrangementer voksne våren 2017

Vi ønsker velkommen til spennende forfatterbesøk denne våren! Lars Saabye Christensen, Jens M. Johansson og Mattis Øybø forteller om sine forfatterskap, og Monica Kristensen presenterer sin rykende ferske bok om Roald Amundsen. Sammen med jazzklubben inviterer vi til jazz og litteratur, med bandet Duetrost og forfatterne Ida Hegazi Høyer og Brynjulf Jung Tjønn. Johan Kristian Meyer, ministerråd ved ambassaden i Kabul, holder foredrag om situasjonen i Afghanistan. Du kan bli inspirert og få litterære smakebiter på Litterært kvarter hver onsdag formiddag og Strikk & Lytt tirsdag kveld, eller unne deg en rolig stund med gode samtaler på Filosofisøndag. Det blir Delta-søndag denne våren også – en flerkulturell møteplass hvor du kan bli kjent med folk fra ulike kulturer. I tillegg tilbyr vi hjelp med PC, nettbrett osv. på På nett klokka ett og Seniorsurf.

Arrangementer for ungdom høsten 2017

Annenhver tirsdag er det Kafé BoKa for 5.- 8. klassinger, med litt ny vri: annenhver Kafé Boka viser vi film. Vi fortsetter med å anbefale hverandre bøker, har quiz og koser oss med boller og kakao. Utvalgte tirsdager er det Delta-kafé for barn og unge. (Annenhver tirsdag kan du altså velge mellom Deltakafé og Kafé Boka.) En fredag i måneden arrangerer vi brettspillkveld for barn, ungdom og voksne, med gratis pizza, brus og snacks. Gjennom hele høsten tilbyr vi kurs i koding – Kodeklubben - med alt fra nybegynnerkurs til robotkurs, og Kodelørdag i september. Arrangementet "Ungdom og språk" er en del av Litteraturfestivalen i oktober: Språket er en viktig identitetsskaper vi bruker både bevisst og ubevisst for å vise hvem vi er og hvem vi hører sammen med. .

Arrangementer for ungdom våren 2017

Annenhver onsdag er det Kafé BoKa i ungdomsavdelingen, med gratis boller og kakao. Klikk deg inn på arrangementer eller følg Bibliotekkaren for mer informasjon. Utvalgte tirsdager er det Delta-kafé for barn og unge, og utvalgte fredager arrangerer vi brettspillkveld for barn, ungdom og voksne, med gratis pizza, brus og snacks. I vinterferien blir det KAOS – med masse aktiviteter, og gjennom hele våren tilbyr vi kurs i koding – Kodeklubben - med alt fra nybegynnerkurs til robotkurs. I juni blir det som vanlig Gullkolben - en filmpris og konkurranse som premierer kortfilmer laget av ungdom i Follo.

Tidligere arrangementer i biblioteket

Tidligere utstillinger i gallerietTips en venn Utskriftsvennlig side
Oppegård bibliotek - Strandliveien 1 (i Kolben) - Tlf 66 81 50 50 - Bibliotek@oppegard.kommune.no